Red Bull: Vettel jól teljesít nyomás alatt - F1VILÁG.HU

Red Bull: Vettel jól teljesít nyomás alatt

HIRDETÉS

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke biztos abban, a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel képes lesz kezelni a szezon második felében rá nehezedő nyomást.


Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke biztos abban, a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel képes lesz kezelni a szezon második felében rá nehezedő nyomást.

Vettel az eddig eltelt 11 versenyből hatot megnyert, és jelenleg toronymagasan – 85 pontos előnnyel – vezeti a világbajnoki tabellát legközelebbi kihívója, egyben csapattársa, Mark Webber előtt. A McLaren versenyzője, Lewis Hamilton, valamint a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso 88, illetve 89 pontos hátrányban van a némettel szemben.

Habár többen úgy vélik, Vettel nyomás alatt hajlamos komoly hibákat véteni, a Red Bullt irányító Christian Horner szerint semmi ok az aggodalomra.

„Rendkívül megkapóan versenyzik nyomás alatt” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Nem okozott számomra meglepetést azokban a szituációkban, amikor nyomás alatt kellett autóznia. Barcelonában tökéletesen oda tette az autót Hamilton ellen, ahová kell. Kiválóan képes kezelni a nyomást.”

Vettel a szezon eddigi összes versenyén pontszerző helyen ért célba, csupán egyszer nem tudott dobogóra állni: a Német Nagydíjon egy megpördülés miatt csak negyedik lett.

A címvédő Kanadában és Kínában is pozíciókat veszített a futam során, Horner azonban nem érzi úgy, hogy Vettelnek a kiélezett szituációk a gyengéi.

„Németországban még így is negyedik lett, ha pedig megnézzük riválisai legrosszabb versenyeit idén, akkor láthatjuk, hogy ennél gyengébben szerepeltek. Kanadában az utolsó körben veszítette el a győzelmet, Kínában pedig a futam végén, miután más taktikán volt. Silverstone-ban pedig az élen autózott egészen addig, amíg nem merültek fel problémák a bokszkiállásnál.”

„A nürburgringi volt az egyetlen verseny, ahol nem vezetett, tehát ez önmagában elég meggyőző statisztika.”

Hirdetés

Vettel korábban többször elmondta, habár jelentős előnnyel vezeti a világbajnoki tabellát, továbbra is a győzelmekért száll majd harcba. Horner megerősítette, a német hozzáállása semmit sem változott.

„Minden egyes nagydíjhoz így áll hozzá. Támadnia kell. Győzelmekre éhes. Viszont elég értelmes ahhoz, hogy tudja, ha nem tud győzni, akkor pontokat kell hazahoznia. De továbbra is arra törekszik, hogy miden egyes versenyt megnyerjen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Vettel jól teljesít nyomás alatt
Verstappen: Az első pár kör elég hektikus volt!
Norris már a rajtnál elszúrta, Verstappen nyerte a sprintfutamot Kínában!
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!