Megosztás:

A Red Bullnak holnap egy kis szerencsére lesz szüksége

Ennyi volt ma a Red Bullban.
Ennyi volt ma a Red Bullban. © Scuderia Toro Rosso

A Red Bullt nem érte meglepetés a brazil kvalifikáció után, mert ott végeztek, ahova várták magukat, de a futamon még van esélyük egy jó helyezésre.

Max Verstappen a negyedik, míg Daniel Ricciardo az ötödik legjobb időt autózta, de az ausztrál 10 rajtbüntetést kapott, ugyanis autójában ki kellett cserélni a hőenergia-visszanyerő rendszert.

A holland úgy érzi, nem tudták volna felvenni a versenyt a két élcsapattal.

„Ez volt a maximum, amit el tudtunk érni. Persze nem vagyok elégedett, de ma valahogy nem akart összeállni. Azt tudtuk, hogy a Mercedest és a Ferrarit nem tudjuk legyőzni. Ez a pálya ahhoz túl rövid. Nekünk a hosszabb pályákon nagyobbak az esélyeink.” – mondta Verstappen a Sky Sports F1-nek.

„Csak annyit tudok mondani, hogy a lehető legtöbbet hoztuk ki ma magunkból, de ez sem volt elég.”

A második sorból rajtoló Verstappen egy kis mázlival akár egy dobogós helyet is megcsíphet a futamon.

„A versenytempónk nem olyan jó, úgyhogy holnap némi szerencsére is szükségünk lesz. De nem tudhatjuk, mi történik majd a mezőny legelején.”

Csapattársának már ennél többre van szüksége, ugyanis hiába végzett az ötödik helyen, rajtbüntetés miatt csak a középmezőnyből indulhat.

„Ha jól tudom, holnap a 14. helyről indulhatok. Úgy gondolom, mindent megtettem, amit tudtam. Lágy gumikkal kezdjük a futamot, de ma azt éreztem, hogy az új szuperlágyon erősebb lehetek. A többiek öt kört tettek meg ezzel az abronccsal, én pedig csak hármat.” – mondta Ricciardo, aki úgy véli, nem rajta ment el ez az időmérő.

„Nem gondolom, hogy több lett volna ma bennünk. Mindig őszinte vagyok, és bevallom, ha a kerekeim blokkoltak, vagy idióta voltam, de most nem érzem így.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is elismerte, hogy ennyi volt ma bennük, de nem is reméltek jobb eredményt.

„Ott végeztünk ma, amire számítottunk. Tudtuk azt, hogy ennek a hétvégének az időmérő lesz a legnehezebb része. Bízunk benne, hogy holnap Maxszal a második sorból jó futamunk lehet.” – árulta el, és hozzátette, mi kellene ahhoz, hogy minél előrébb végezzenek.

„Eddig úgy fest, a versenyen nagyobb lesz a forróság, és ha ez így lesz, akkor a Mercedes küszködhet, mert a forróságban egy kicsit jobban szenvednek, mint a többiek.”

„Ha Valtteri meg tudja tartani az első helyet, akkor izgalmas lesz a futamunk, mert a Ferrari mindig erős a versenyen, és Max pedig nagyon motivált. Nagy tűzijáték lehet.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Valtteri Bottas pole pozícióját a Mercedes csapattagjainak ajánlotta, akiket tegnap kiraboltak...

Hozzászólások

( komment)