Megosztás:

A Renault gőzerővel dolgozik 2018-as motorján

A Renault szeretne közelebb kerülni a Ferrarihoz és a Mercedeshez.
A Renault szeretne közelebb kerülni a Ferrarihoz és a Mercedeshez. © Renault Sport F1 Team

Már gőzerővel dolgozik 2018-as erőforrásán a Renault, és lassan felül tud kerekedni azokon a technikai problémákon, melyek az idei szezonban komoly fejtörést okoztak.

A legutóbbi, Mexikói Nagydíjon Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg és Brendon Hartley is a Renault-erőforrások hibája miatt esett ki – Cyril Abiteboul, a francia gyártó sportigazgatója pedig elismerte, túl agresszív beállításokkal készültek a speciális körülményekre.

A Renault egy ideje már teszteli továbbfejlesztett motorját, és számos olyan alkatrészt, mely már a 2018-as évre való felkészülés jegyében készült.

„Tudjuk, hogy a fejlesztések működnek, efelől nincs kétségünk. De ezek a fejlesztések csak egy szeletét jelentik mindannak, amit a télre tervezünk, és most már 2018-ra kell fókuszálnunk” – mondta Cyril Abiteboul a Motorsport.com-nak.

Abiteboul azt reméli, jövőre már képesek lesznek felzárkózni a Mercedes és a Ferrari szintjére.

„A képlet nem változott” – mondta a szakember, utalva arra, hogy hiába nyert Max Verstappen Mexikóban, a Renault motorjai továbbra is le vannak maradva a riválisok erőforrásaitól teljesítmény tekintetében.

„Szombatonként még jelentős a lemaradásunk, a versenyeken viszont elég közel tudunk kerülni. A célunk télre az, hogy még jobbak legyünk vasárnaponként, és megértsük, mit tehetnénk annak érdekében, hogy a időmérős teljesítményünk is feljavuljunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Hiába zsebelte be mindkét világbajnoki címet a Mercedes, a német istállónál nincs megállás: Toto...

Hozzászólások

( komment)