Megosztás:

A Renault nem fél attól, hogy saját motorjával veri meg a McLaren

Jövőre már a McLaren is a Renault erőforrásait használja.
Jövőre már a McLaren is a Renault erőforrásait használja. © Renault Sport F1 Team

A Renault Forma-1-es csapatánál nem félnek attól, hogy a McLaren 2018-ban saját motorjukkal veri majd meg őket.

A wokingi gárda a következő idényben már a Renault erőforrásaival vesz részt a világbajnoki küzdelmekben, miután az idei szezon végén szakít eddigi partnerével, a Hondával.

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul elismerte, aggódnak amiatt, hogy egy új vetélytárssal gazdagodnak jövőre a megállapodás miatt, ám meggyőződése, hogy a McLaren-Renault együttműködés hosszú távon jó a franciák gyári csapatának.

„Voltak aggályok, szóval fontos volt elmagyarázni mindenkinek – beleértve Enstone-t is –, hogy a filozófia nem változik” – mondta a szakember a Motorsport.com kérdésére.

„Nem fordítunk hátat annak a ténynek, hogy az F1-es programunk egyetlen célja, hogy a Renault gyári csapatát a lehető legmagasabb szintre pozícionáljuk.”

„Át kell gondolnunk a stratégiát, a taktikát, és nem titok, hogy ezzel a motormegállapodással több opció született – beleértve Carlos Sainzot is, akit máskülönben nem tudtunk volna megszerezni.”

„Az én menedzseri stílusom az, hogy megosztjuk az enstone-i és a viry-i csoporttal azt, amit csinálunk, és hogy miért is csináljuk.”

„Most már mindenki tudja, miért tesszük ezt, és nem félünk a McLarentől. Ugyanis, ha tartani akarjuk magunkat a terveinkhez, és el akarjuk érni azt, amit célul tűztünk ki, képesnek kell lennünk arra, hogy legyőzzünk bárkit.”

Bár Abiteboul szerint a Renault-nak nagyon jó az, hogy jövőre együtt dolgozhat a McLarennel, a szakember elismeri, voltak feltételek, melyeknek teljesülniük kellett.

„Nem voltunk kétségbeesettek, és nem akarunk fejfájást a motorbeszállítói tevékenység miatt. Profi csapatokkal akarunk együtt dolgozni, akik lojálisak. A Red Bull-lal hosszú távú az együttműködésünk, a Toro Rossóval pedig egy kicsit oda-vissza helyzetről beszélhetünk.”

„Voltak hullámvölgyek, de működik – ezért nem voltunk kétségbe esve akkor, amikor felbontottuk ezt a megállapodást. Csak úgy döntöttünk, hogy váltunk – mert nem megy a műszaki projekt rovására. Több partnercsapatot nem akarunk, nem akarunk többet 3 istállónál. Csak a csere jöhetett szóba.”

„És csak bizonyos feltételek mellett – leginkább gazdasági feltételekre gondolok.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Akár már csütörtökön bejelentheti Fernando Alonso szerződésének meghosszabbítását a McLaren...

Hozzászólások

( komment)