Renault: Nem biztos, hogy változtatunk párosunkon - F1VILÁG.HU

Renault: Nem biztos, hogy változtatunk párosunkon

HIRDETÉS

A Renault Forma-1-es projektjét vezető Cyril Abiteboul nem zárja ki annak lehetőségét, hogy 2017-ben is a Kevin Magnussen – Jolyon Palmer kettőssel vágnak neki a bajnokságnak.


A Renault Forma-1-es projektjét vezető Cyril Abiteboul nem zárja ki annak lehetőségét, hogy 2017-ben is a Kevin Magnussen – Jolyon Palmer kettőssel vágnak neki a bajnokságnak.

A pletykák szerint a francia istálló számos versenyző szerződtetését fontolgatja – a jelöltek között szerepel Sergio Pérez, Valtteri Bottas, valamint Esteban Ocon is.

A Renault idén mindössze egyszer tudott pontot szerezni, akkor Kevin Magnussen a 7. helyen ért célba Szocsiban, Palmer pedig még egyszer sem tudott a legjobb tízben végezni.

Abiteboul elárulta, ennek ellenére egyáltalán nem kizárt, hogy nem változtatnak versenyzőpárosukon 2017-re.

„Remélhetőleg mindenki felismeri azt, hogy egyáltalán nem írjuk le jelenlegi párosunkat” – mondta a Renault F1-es főnöke.

„Látnunk kell, hogy alakul az idei szezon, de abszolút jó munkát végeznek azzal az eszközzel, amit adunk nekik. A jövőre nézve pedig egy vezetőre lesz szükségünk. De amikor a Red Bull letette a voksát Sebastian Vettel mellett, még ő sem volt világbajnok, mint ahogy a Red Bull sem. Együtt váltak azzá.”

„Szóval, ha évekre visszatekintünk, nyilvánvaló döntésnek tűnik, de akkor egyáltalán nem volt az. Ha pedig van egyfajta modell, akkor én sokkal inkább azt mondanám, hogy találjuk meg a saját Vettelünket holnap, fejlődjünk közösen, és váljunk együtt világbajnokká.”

„Nem gondolom, hogy van szükségszerűsége annak a modern F1-ben, hogy egy, már világbajnok versenyzőt vásároljunk meg.”

„Talán meglesz a lehetőségünk arra, hogy közösen felépítsük a jövő világbajnokát, szóval lehet, hogy velünk lesz már 2017-ben, és 2020-ben talán együtt nyerünk bajnoki címet. Sportszakmailag ez egy remek stratégia, mint ahogy marketingszempontból is, nem is beszélve a financiális érvekről.”

Hirdetés

„Nem írunk le semmilyen lehetőséget, van anyagi lehetőségünk arra, hogy megvegyük a jelen sztárját, de nem vagyok biztos abban, hogy ez a bölcs lépés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!