Megosztás:

Ricciardo: Ha ez a Mercedes tempója, az csodás

Ricciardo furcsának találta a Mercedes csütörtöki tempóját.
Ricciardo furcsának találta a Mercedes csütörtöki tempóját. © Red Bull Racing

Daniel Ricciardo arra számít, a Ferrari és a Mercedes mellett a Red Bull is felveheti majd a versenyt az első rajtsorért a szombati időmérőn.

A második szabadedzésen a Mercedes nem mutatta meg tempóját, csak a 8. és 10. helyeken végeztek, a beállítások nem úgy sikerültek a csapat számára, ahogyan azt tervezték. Ricciardo szerint meglepő volt az ezüstnyilak teljesítménye, azonban biztos benne, hogy szombatra változni fognak az erőviszonyok, és három istálló küzdhet majd a pole pozícióért.

„Ez furcsa” – reagált Ricciardo a Red Bull versenytempójára. „Reggel nyilvánvalóan erősnek tűntek, különösen Lewis, délután pedig úgy tűnt, mintha több üzemanyagot tettek volna az autóba, vagy valami ilyesmi.”

„Meglátjuk. Ha ez valódi helyzet, akkor kicsit a 2015-ös Szingapúri Nagydíjra emlékeztet engem. Ha ez a helyzet, akkor az csodás, de arra számítok, hogy rendben lesznek. Ha mindannyian összerakjuk az autót szombatra, akkor ez egy hármas csata lesz” – folytatta az ausztrál.

„Van néhány kisebb dolog, amin határozottan dolgozni szeretnék, de összességében ott vagyunk, ahol lennünk kell, nem vagyunk egy másodperccel lemaradva, vagy bármi, szóval biztató.”

Ricciardo csapattársa, Max Verstappen az első szabadedzésen a harmadik, a másodikon viszont csak a hatodik helyen végzett.

„Elégedettek lehetünk az eddigi teljesítményünkkel” – nyilatkozta Verstappen. „Csak a második edzésen kicsit kusza volt a második szett gumikon, aztán pedig jött a piros zászló a gyorskörömön. Összességében rendben voltak a dolgok.”

„Nem kell a leggyorsabbnak lenned csütörtökön, ezt megtanultam. Pozitív nap volt, de tovább kell fejlődnünk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Remek formában, egy első hellyel kezdte a Monacói Nagydíj hétvégéjét a világbajnoki tabella...

Hozzászólások

( komment)