Hírek

Ricciardo: Ideje lenne vb-címért harcolni!

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo leszögezte, kezd egyre türelmetlenebbé válni, így jövőre már mindenképp világbajnoki címért szeretne harcolni.

Az ausztrál versenyző annak reményében vágott neki a 2017-es idénynek, hogy esélye lesz elhódítani a trófeát, a szezon első versenyein azonban a Red Bull nem tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel és a feltámadó Ferrarival.

Ricciardo Monacóban elárulta, mihamarabb versenyképes autóban szeretne ülni, és bár 2018-ban ez még biztosan a Red Bull lesz, nem zárható ki, hogy később csapatot vált.

„Nyilvánvaló, hogy lassan elérkezünk ahhoz a ponthoz, amikor már szeretnénk, vagy szeretnék világbajnoki címért harcolni” – mondta az ausztrál.

„Többé már nem lehet ez egy hosszú távú cél számomra. Kétségkívül azt gondoltam, hogy idén esélyem lehet rá, de ez elúszni látszik.”

„Szóval fontos volna, hogy igazi fejlődést mutassunk idén, illetve jelét annak, hogy jövőre összejöhet, mert a vb-cím a személyes célom.”

Arra a konkrét kérdésre, hogy esetleg távozhat-e a Red Bull csapatától, Ricciardo így felelt: „Momentán nem. Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy mire lesznek képesek. Jelen fázisban ez egy teljesen zárt könyv. Szóval igen, úgy fogalmaznék, hogy ez nagyon valószínűtlen a jövő évre nézve.”