Ricciardo: Nem csökkentem Max érdemeit - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Nem csökkentem Max érdemeit

HIRDETÉS
FORMULA 1 - GP of Austria 2017

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője elismerte, csapattársa, Max Verstappen remek munkát végez mostanában, egyszerűen ez az oka annak, hogy legyőzi őt az időmérőn.

Ricciardo jelenleg a bajnokság 4. helyét foglalja el 92 ponttal, míg csapattársa, Max Verstappen kevesebb, mint feleannyi pontot (45) tudhat a neve mellett. Az elmúlt 8 versenyhétvégén a holland pilóta 4, az ausztrál pedig 2 alkalommal esett ki, ám az időmérőkön Verstappen sorozatban 4 alkalommal volt gyorsabb csapattársánál.

„Vétettem néhány hibát itt-ott” – nyilatkozta Ricciardo. „Max pedig gyors volt mostanában. Semmivel nem csökkenteném az érdemeit. Nagyon jól vezet.”

Az ausztrál pilóta úgy gondolja, jót tesz a teljesítményüknek, hogy motiválják egymást a jobb eredmény elérésére.

„Tavaly nyilvánvalóan nagyon nyomtuk egymást” – folytatta. „Minél hosszabb ideig vagyunk csapattárak, ez annál inkább így lesz. Láthatja mindenki, hogy nagyon kényelmesen érzi magát az autóban. Egyre magabiztosabb lesz, és ez sokat segít neki.”

A kérdésre, mi lehet az oka annak, hogy az erős időmérős eredmények után Verstappen nem tudja befejezni a versenyt, Ricciardo viccelődve válaszolt:

„Az elmúlt négy versenyen legyőzött engem az időmérőn, szóval talán csak túl gyorsan vezet, aztán nem bírja a motorja…”

„Őszintén szólva nem tudom, nem láttam semmit, ami megmagyarázná. Tény, hogy sokkal balszerencsésebb volt az elmúlt futamokon, mint én. De nem hiszem, hogy ennek lenne valódi oka.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!