Megosztás:

Ricciardo: Szörnyű lenne, ha én lennék a leggyorsabb az időmérőn!

Ricciardo a 3. helyen zárta a pénteki edzésnapot.
Ricciardo a 3. helyen zárta a pénteki edzésnapot. © Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, nincsenek olyan nagy lemaradásban a Mercedesszel szemben – ám azt nagyon sajnálja, hogy az interlagosi versenyen nem rajtolhat majd a top 10-ből.

Ricciardo autójában ugyanis motorkomponenseket cseréltek, így az ausztrál pilóta 10 rajthelyes büntetést kap Interlagosban.

A Red Bull versenyzője a 3. legjobb idővel zárta a pénteki edzésnapot, habár a nyitótréningen letekert motorral köröztek.

„Az első edzésen nem hoztuk ki magunkból a maximumot, mert ennek a motornak az abu dhabi kockás zászlóig ki kell bírnia” – mondta az ausztrál.

„És próbáltunk olyan keveset menni vele, amennyire csak lehetséges. A második tréningen a szuperlágy gumikat használtuk a normális motorbeállítások mellett, és nem tűnt olyan rossznak a helyzet.”

„A Mercedes elég meggyőző volt teli tankkal. De amikor könnyebbek voltak, meg tudtuk közelíteni az Ezüstnyilak köridejeit.”

Ricciardo azt mondja, vegyes érzései lennének, ha a szombati időmérőn ő lenne a leggyorsabb.

„Nagyon fájna, ha szombaton én futnám a legjobb kört az időmérőn, hiszen úgy is csak a 11. helyről rajtolhatnék. De ezen nem tudok változtatni.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bullnak győztes autója lehet-e Brazíliában, Ricciardo így felelt: „Fogalmazzunk úgy, hogy nem vagyunk messze ettől. A Mercedes elöl van, de még fejlődhetünk. Azt mondták, lehet hogy esős időmérő lesz. És akkor meglehet a 11. rajthely!”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint a Brazil Nagydíj vasárnapján szoros csata...

Hozzászólások

( komment)