A ritka levegő segítette a Red Bullt Mexikóban - F1VILÁG.HU

A ritka levegő segítette a Red Bullt Mexikóban

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, a mexikói körülmények – főleg a ritkább levegő – segítették hozzá az osztrák istállót és Max Verstappent ahhoz, hogy domináns győzelmet arasson.

Verstappen hatalmas előnnyel nyerte meg a múlt vasárnapi versenyt Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen előtt.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondja, a motorteljesítmény meglehetősen kiegyenlített volt Mexikóban, ez pedig annak köszönhető, hogy a gyártók igyekeztek kompromisszumos megoldásokat találni a nagy kihívást jelentő ritkább levegő miatt.

„Azt gondolom, a motor ezen a pályán kisebb szerepet játszott” – mondta a szakember.

„Egész évben itt tűntünk a legversenyképesebbnek a végsebességet tekintve. Nagyon közel voltunk a pole pozícióhoz, az időmérős motorüzemmódunk pedig ugyanaz volt, mint a versenyen használt. Szóval a versenytempónk is nagyon jó volt.”

„Ez a tengerszint feletti magasság, ahogy láttuk az elmúlt pár évben is, egyfajta kiegyenlítő szerepet játszik.”

Horner kifejtette, bár Verstappennek könnyebb dolga volt azzal, hogy Sebastian Vettel és Lewis Hamilton már a rajtot követően a mezőny végére csúszott vissza, véleménye szerint a holland a két világbajnok ellenében is képes lett volna a győzelemre.

„Ne felejtsük el, hogy leköröztük Lewist, és közel voltunk ahhoz is, hogy Sebastian mellett is elmenjünk. A tempó alapján, amit kihoztunk az autóból, nincs kétségem afelől, hogy nagyon jó formában voltunk.”

Miközben Verstappen remekelt, csapattársa, Daniel Ricciardo motorhiba miatt kiesett Mexikóvárosban.

Hirdetés

„Azt gondolom, Daniel legalább a 3. helyen végezhetett volna. Közvetlenül Kimi mögött volt, és nagyon jó formában versenyzett, és szerintem meg tudta volna nehezíteni Valtteri [Bottas] dolgát.”

„Kár, hogy nem tudtunk mindkét autónkkal a top 3-ban végezni. De Danielnek volt már néhány balszerencsés szituációja idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!