Rosberg: Hamilton hülyéskedésével lettem bajnok - F1VILÁG.HU

Rosberg: Hamilton hülyéskedésével lettem bajnok

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet szerző Nico Rosberg hétvégén, Szuzukában elárulta, történt valami az elmúlt idény során, ami kizökkentette Lewis Hamiltont a vb-elsőségért folyó küzdelemben.

Rosberg az elmúlt idény során kiélezett küzdelmet vívott brit csapattársával, ebből a csatából pedig végül ő került ki győztesen.

A tavalyi év legjobbja múlt hétvégén, a Japán Nagydíjon a Sky Sports F1 televízió szakértőjeként tevékenykedett, és elárult valamit, ami elmondása szerint a vb-cím sorsáról döntött az elmúlt évben.

Rosberg úgy véli, a 2016-os Japán Nagydíjat megelőző sajtótájékoztató rendkívüli fontossággal bírt az ő bajnoki diadalában.

Történt ugyanis, hogy az azt megelőző Maláj Nagydíjon motorhiba miatt az élről kieső Hamilton érthető módon zaklatottan érkezett meg Szuzukába, az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján pedig jobbára a telefonjával játszadozott. Hamiltont később többen kritizálták viselkedéséért, ami Rosberg szerint kissé kizökkentette az angolt.

„Volt egy sajtótájékoztató, ami miatt Lewis egy kissé elveszítette a fonalat” – mondta Rosberg hétvégén.

„Ennek köszönhettem a szuzukai győzelmemet. Ez az esemény egy kissé felkavarta Lewis hétvégéjét, akkora volt a felhajtás körülötte. Elkövetett néhány hibát – például a rajtnál –, és ez a versenyébe került. Ennek köszönhetően tudtam meglépni tőle.”

„Mentális szempontból folyamatosan pengeélen táncoltunk, mert elképesztően intenzív volt a küzdelem. A legapróbb dolog is egyik vagy másik irányba terelhette az eseményeket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!