Rosberg: Lesznek még nehézségek csapaton belül - F1VILÁG.HU

Rosberg: Lesznek még nehézségek csapaton belül

HIRDETÉS

A Mercedes bajnokesélyese, Nico Rosberg tisztában van azzal, ő és csapattársa, Lewis Hamilton csatája tovább fokozódik majd a bajnokság hajrájában.


A Mercedes bajnokesélyese, Nico Rosberg tisztában van azzal, ő és csapattársa, Lewis Hamilton csatája tovább fokozódik majd a bajnokság hajrájában.

A Forma-1 mezőnye hétvégén Japánba látogat, a legutóbbi verseny azonban felemás eredményeket hozott a Mercedes pilótái számára: míg Lewis Hamilton újabb győzelmével mondhatni mennybe ment, addig Rosberg a poklok poklát járta meg, amikor műszaki hiba miatt ki kellett állnia Szingapúrban, és ezzel elvesztette a vezetést a bajnoki összetettben.

Rosberg elmondta, a Mercedesnél próbálják jól kezelni kettejük párharcát, de kétségtelen, hogy lesznek még nehézségek a bajnokság utolsó fázisában.

„Összességében minden rendben a csapatnál. Viszont a helyzet az, hogy ez egy nagyon intenzív küzdelem, és biztosan lesznek nehézségek a továbbiakban – egyszerűen csak kezelnünk kell őket, mint ahogy tettük eddig is” – mondta a német, majd hozzátette, túllépett a Szingapúrban történteken.

„A múlton nem rágódom, ami történt, megtörtént – most teljes mértékben motivált vagyok és Szuzukára összpontosítok. Ez az egyik legjobb pálya a világon, ráadásul miénk a legjobb autó.”

„A megbízhatóság némi aggodalmat okoz csapaton belül, de én egyáltalán nem foglalkozom vele – meggyőződésem, hogy a csapat képes elvégezni a dolgát.”

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton dicsérte csapattársát, aki elmondása szerint méltósággal viselte a szingapúri kudarcot.

„Nico egy igazi profi, rendkívüli mentális erősségről tett tanúbizonyságot, megvan a sebessége és a tehetsége is, és úgy vélem, méltósággal viselte az elmúlt versenyen történteket” – fogalmazott a 2008-as év legjobbja.

„Meggyőződésem, hogy ugyanolyan erősen érkezett meg Japánba, mint az összes többi versenyhelyszínre.”

Hirdetés

A brit hozzátette, természetesen Japánban is a győzelem lesz a célja – hozzáállása pedig semmit sem változott annak ellenére, hogy már ő vezeti a bajnoki tabellát.

„Az én célom viszont az, hogy folytassam, amit elkezdtem – részemről semmi nem változott. Jó érzés úgy megérkezni ide, hogy tudom, nagyszerű autó lesz alattam, és hogy továbbra is versenyezhetünk. Újra kezdjük a csatát, és még mindig úgy érzem, mintha én lennék az üldöző.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!