Rosberg megkönnyebbült, hogy veri Schumachert - F1VILÁG.HU

Rosberg megkönnyebbült, hogy veri Schumachert

HIRDETÉS

Nico Rosberg bevallotta, hogy egyáltalán nem volt nyugodt, miután megtudta, hogy Michael Schumacher lesz a csapattársa az idei szezonban, ugyanis attól tartott, hogy nehezen fogja tudni felvenni a tempót a hétszeres világbajnokkal.


Nico Rosberg bevallotta, hogy egyáltalán nem volt nyugodt, miután megtudta, hogy Michael Schumacher lesz a csapattársa az idei szezonban, ugyanis attól tartott, hogy nehezen fogja tudni felvenni a tempót a hétszeres világbajnokkal.

Az ifjú tehetség azonban kiválóan vette az akadályt, és a nem éppen csúcsformában lévő egykori klasszist szinte kivétel nélkül minden versenyen felülmúlta és jelenleg több mint kétszer annyi pontja van, mint nálánál jóval tapasztaltabb csapattársának.

„Mikor szerződést kötöttem a Mercedesszel, azt gondoltam, hogy (Jenson) Button lesz a csapattársam, és ezzel elégedett is voltam” – mondta Rosberg az Autosprint magazinnak adott interjújában.

„Mikor Jenson bejelentette, hogy mégis elhagyja a csapatot, abban bíztam, hogy egy erős, és tapasztalt versenyző csatlakozik majd hozzánk. Szóval, mikor Schumacher megérkezett, egyrészről örültem, de ott volt bennem az, hogy nem tudtam, mire számítsak.”

„Először is nem igazán ismertem őt személyesen, és jól tudtam, hogy régre nyúlik vissza a kapcsolata Ross Brawnnal (csapatfőnök). Fogalmam nem volt arról, ez mennyiben lesz kihatással az én helyzetemre.”

„Félelmeim azonban nem igazolódtak be, és minden a lehető legjobban alakult számomra” – folytatta a német pilóta, aki azért bevallotta, hogy nem minden téren elégedett az idei szezonjával, mert sokkal jobb eredményekre számított a tavalyi világbajnok csapat versenyzőjeként.

„Ami a csapattársammal való összehasonlítást illeti, abszolút elégedett lehetek, azonban ha a teljes képet nézzük, és a puszta eredményeket, akkor azt kell mondanom, hogy jóval többre számítottam.”

Bár a Mercedes már korábban jelezte, hogy átcsoportosította erőforrásainak nagyobb részét a jövő évi projektre, Rosberg úgy érzi, nem lesz könnyű befogni az élcsapatokat, melyek igencsak elhúztak a többiektől az idei szezonban.

„Egyelőre nagyon nehéz bármit is mondani” – folytatta. „Természetesen bízom abban, hogy jövőre már harcba szállhatunk a bajnoki címért, azonban nem kicsi a köztünk és az élen álló csapatok közötti különbség. Persze meg lehet csinálni, de biztosan nem lesz egyszerű.”

Hirdetés

„Ha egy olyan autóm lesz, amely futamgyőzelmekre hivatott, akkor nem fogok megelégedni csak eggyel. A végéig harcolni akarok a bajnoki címért. Úgy vélem, minden versenyzőnek, aki hozzám hasonló karrierrel rendelkezik, az a célja, hogy egy napon világbajnokká avanzsáljon a Forma-1-ben. Én sem vagyok kivétel ez alól.”

A Mercedes az idei évben nem volt elég versenyképes ahhoz, hogy harcba szállhasson a győzelmekért, azonban Rosberg így is három dobogós helyezést szerzett, ami magabiztosságra adhat okot számára a jövő évre nézve.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!