Sainz: Alonso mindig gondoskodott rólam - F1VILÁG.HU

Sainz: Alonso mindig gondoskodott rólam

HIRDETÉS

Örökké hálás lesz a kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak a Toro Rosso ifjú titánja, Carlos Sainz.


Örökké hálás lesz a kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak a Toro Rosso ifjú titánja, Carlos Sainz.

A két spanyol versenyző köztudottan remek kapcsolatot ápol egymással, Sainz pedig az F1 Racing magazinnak adott interjújában elárulta, Alonso már akkor sokat segített neki, amikor ő még gyerekként gokartozott.

„Szerintem mindenki tudja, mennyire csodálom és tisztelem Fernandót” – mondta az ifjú versenyző.

„Nemcsak az eredményei miatt, hanem azért is, mert már akkor gondoskodott rólam, amikor mindössze 10 éves voltam. Mindig támogatott engem. Mindig mondta, hogy én leszek a következő spanyol az F1-ben, és ezért mindig hálás leszek. Nagyon jó barátok vagyunk.”

Sainzot az F1 Racing magazin olvasói megkérdezték arról is, elfogadná-e a Ferrari ajánlatát, ha az olaszok megkeresnék őt. A spanyol meglepő választ adott.

„Attól függ. Először Helmut Markónak [a Red Bull tanácsadója – a szerk.] kell ajánlatot tenniük, ő dönti el. Nem tudom, hogy helyes döntés volna-e.”

„Ha a Red Bull is szeretne feljebb vinni engem, akkor inkább a Red Bullt preferálnám a Ferrarival szemben. De soha nem tudhatjuk, mi történik majd. Ha viszont megkeresnének, mosolyognék, mert az azt jelentené, hogy jól végzem a dolgom.”

Arra a kérdésre, hogy a 2017-es év lehet-e számára az utolsó a Toro Rossónál, Sainz így felelt: „Ez egy nagyon nehéz kérdés, de logikusan végiggondolva azt mondanám, hogy igen, hiszen még senki sem töltött el egy negyedik szezont a Toro Rossónál.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!