Megosztás:

Sainz: Mindent megteszek, hogy minél előbb beilleszkedjek

Austinban már új csapatánál versenyezhet a spanyol tehetség.
Austinban már új csapatánál versenyezhet a spanyol tehetség. © Renault Sport F1

A Toro Rossótól a Renault-hoz szerződő Carlos Sainz izgatottan várja már a hétvégi Amerikai Nagydíjat, habár pontosan tudja, nem lesz könnyű dolga a francia istálló színeiben.

Bár Sainz eredetileg csak 2018-tól csatlakozott volna a Renault-hoz, nemrég kiderült, hogy már idén elhagyhatja a Toro Rossót, és az enstone-i alakulat színeiben fejezheti be az idényt.

Az ifjú spanyol a minap egy interjúban elárulta, nagyon izgatott, noha pontosan tudja, hogy rengeteg feladat vár rá a 2017-es idény hátralévő 4 versenyén.

„Nagy izgalmak közepette csatlakozom a csapathoz. Kemény munka vár ránk Austin előtt, rengeteg mindent kell tanulnom, és sok emberrel kell még megismerkednem” – mondta Sainz.

„Mindent megteszek azért, hogy minél gyorsabban felvegyem a tempót, habár tudom, hogy némi időbe telik majd az alkalmazkodás. De biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog.”

„Nagyon fontos, hogy minél hamarabb megismerkedjek az itt dolgozókkal, illetve az autóval. Nagy kihívás ez, de ez motivál. Meg kell találnom az autó határait, hozzá kell szoknom a kormányhoz, ilyesmi.”

„Az austini az egyik kedvenc pályám, tavaly itt futottam életem egyik legjobb F1-es versenyét, melyet a 6. helyen zártam. Szóval magabiztos vagyok, mert tudom, hogy gyors tudok lenni Austinban. Csak hozzá kell szoknom az autóhoz és a mérnökökhöz.”

Sainz hozzátette, alig várja már, hogy együtt dolgozzon új csapattársával, Nico Hülkenberggel.

„Nicóval nagyon közel állunk egymáshoz a bajnokságban, de olyan sokat még nem csatáztunk egymással a pályán. Azt gondolom, ő egy nagyszerű versenyző, az egyik legtehetségesebb a mezőnyben. Rengeteg Forma-1-es tapasztalata van már, szóval tanulni fogok tőle, amilyen hamar csak tudok. Remélhetőleg mindketten előremozdíthatjuk a csapatot a szezon vége előtt.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A hétvégi Amerikai Nagydíjon már a Renault színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben Carlos Sainz.

Hozzászólások

( komment)