Sainz: Nehéz lesz felvenni a versenyt Hülkenberggel - F1VILÁG.HU

Sainz: Nehéz lesz felvenni a versenyt Hülkenberggel

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Toro Rosso

A Renault versenyzője, Carlos Sainz biztos benne, rendkívül nehéz dolga lesz új csapattársával, Nico Hülkenberggel szemben a 2017-es szezon hátralévő versenyein.

A spanyol tehetség már a soron következő Amerikai Nagydíjon a Renault csapatát erősíti, a francia istálló rutinos pilótája, Hülkenberg pedig igencsak meggyőzően szerepelt a szezon eddig eltelt részében: a német 34 pontot szerzett, és a tabella 10. helyét foglalja el.

„Nehéz dolgom lesz, mert egy olyan autót vezetett 16 versenyen keresztül, amit én még ki sem próbálhattam” – mondta Sainz, amikor arról kérdezték, fel tudja-e majd venni a versenyt Hülkenberggel a szezon hajrájában.

„Időbe telik majd, amíg alkalmazkodom. Szeretném a lehető hamarabb megtenni ezt, de biztos vagyok abban, hogy beletelik egy kis időbe.”

„A célom az, hogy olyan gyorsan felvegyem a tempót, amilyen gyorsan csak lehet, de ennek ára lesz. Rengeteg kemény munka és elemzés vár rám, a mérnökökkel közösen meg kell értenem, hogyan vezessem az autót.”

Sainz Jolyon Palmer helyét veszi át a Renault-nál, és bár korábban szó volt arról is, hogy már Malajziában a francia istálló autóját vezetheti, ez végül nem valósult meg. Sainz azt mondja, azzal sem lett volna problémája, ha a Toro Rossónál kell befejeznie az idényt.

„Szerintem ez a megfelelő időpont a váltásra. A dolgok alakulnak, ahogy alakulnak, nincs szükség arra, hogy azt mondjam, ’jobb lett volna előbb vagy később’. Boldogan maradtam a Toro Rossónál, és most boldog vagyok, hogy a Renault-hoz mehetek.”

„Természetesen örülök, hogy megtörténik, hiszen így esélyt kapok. De magyarázatot senki sem adott nekem arra, hogy miért késett a dolog.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!