Sainz: Nem így akartam elbúcsúzni a Toro Rossótól - F1VILÁG.HU

Sainz: Nem így akartam elbúcsúzni a Toro Rossótól

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Toro Rosso

Kiábrándító véget ért Carlos Sainz utolsó versenye a Toro Rosso színeiben – a spanyol már az első körben kiesett a Forma-1-es Japán Nagydíjon.

Sainz a két hét múlva esedékes Amerikai Nagydíjon már a Renault csapatát erősíti, miután átveszi a távozó Jolyon Palmer helyét.

A szuzukai verseny tehát Sainz búcsúfutama volt a Toro Rossótól, ám nem úgy sikerült, ahogyan arra az ifjú spanyol számított.

Sainz már a verseny első körében kiesett – saját hibájából kicsúszott a pályáról.

„Annyira kiábrándító… nem így akartam lezárni a fejezetemet a Toro Rossónál, az biztos” – mondta csalódottan az ifjú spanyol.

„Szeretnék bocsánatot kérni az egész csapattól azért, hogy már az első körben kiestem. Próbáltam kockáztatni a rajtnál, hogy nyerjek néhány pozíciót, szóval a 6-os kanyarban kívülre húzódtam. Viszont sokkal több por volt a pálya ezen részén, mint vártam, és elveszítettem az irányítást.”

„Viszont próbálok pozitív maradni: ez a 3 év igazán lenyűgöző volt – tökéletes felkészülés számomra. 2015-höz képest sokkal összetettebb és jobb versenyző lettem, és ez a Toro Rossónak köszönhető, aki egy rendkívül profi szakemberekből álló gárda. Sokat segítettek abban, hogy az a versenyző legyek, aki ma vagyok.”

„Nagyon érzelmes pillanat lesz elhagyni ma a pályát…”

Sainz csapattársa, Pierre Gasly a 13. helyen zárta élete második F1-es versenyét.

Hirdetés

„Elég nehéz verseny volt, kicsit csalódott is vagyok” – nyilatkozta a francia.

„A tempónk nem volt az igazi, küszködtem egy kicsit az autóval. Egy ideig elég jól tudtam tartani az egyik Haas tempóját, de amint közel kerültem, nagyon nehéz dolgom volt. És aztán egy masszív elfékezés miatt korábban ki kellett állnunk a bokszba, mint vártuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!