Sainz nem számít arra, hogy még idén csapatot vált - F1VILÁG.HU

Sainz nem számít arra, hogy még idén csapatot vált

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP

A pletykák arról szólnak, hogy Jolyon Palmernek már Malajziában el kell búcsúznia versenyzői ülésétől, és helyét Carlos Sainz veheti át – a spanyol pilóta azonban tagadja ezen híreket.

A Renault pénteken bejelentette, 2018-ban a Carlos Sainz-Nico Hülkenberg párossal áll majd rajthoz, így Palmernek búcsúznia kell a csapattól. A hírek szerint a brit pilóta azonban már akár Malajziában is elköszönhet, és helyét Sainz veheti át.

A kérdésre, a Toro Rossónál fog-e versenyezni Malajziában, Sainz így válaszolt: „Jelen pillanatban 100 százalékig biztos vagyok benne, mert ez az, amit hallottam.”

„Minden más csak spekuláció, de valószínűleg én lennék az utolsó, aki tudna róla” – folytatta. „Minden döntést a Red Bull és a Renault hoz meg.”

„Ha ez megtörténik, akkor az csak a Renault és a Red Bull közötti megbeszélésen múlik, nem rajtam.”

Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója elmondta, Palmer a szezon hátralévő részében velük fog versenyezni, habár tudják, hogy a média most nagyon felkapta ezt a témát.

„Ez egy kicsit igazságtalan vele és a csapattal szemben is, mert ez akár negatív hatással is lehet a teljesítményére. Most azt látjuk, hogy van egy autónk, amelyekkel pontokat szerezhetünk Szingapúrban. Ez a fókusz, és szerződésünk van Jolyonnal a szezon végéig” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!