Megosztás:

Sainz: Ez a pálya a legkisebb hibát is bünteti

Sainz Toro Rossójában is motort kellett cserélni.
Sainz Toro Rossójában is motort kellett cserélni. © Scuderia Toro Rosso

A 15. helyre kvalifikálta magát Carlos Sainz a japán időmérőn, de az ő autójában is motort kellett cserélni, így a mezőny végéről várhatja a holnapi futamot.

A spanyol ugyan bejutott a Q2-be, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy a büntetés miatt ő is a hátrasoroltak között van.

„A Q2-be kerülés volt a célunk. Ez össze is jött, de mivel tudtuk, hogy úgyis büntetést kapunk, nem igazán foglalkoztunk az időeredménnyel, a Q1-ben is használt abroncsokkal köröztem és próbáltam rajtgyakorlatokat végezni.” – mondta Sainz, aki azt is elismerte, hogy nem alakult valami fényesen az időmérője, viszont ennek pozitív oldalát is látja.

„Végül is az jó, hogy a versenyre két szett új szuperlágy gumink maradt. Nagy előrelépést nem várok, de azért valamivel előrébb végezhetünk.”

A jövőre már a Renault színeiben versenyző spanyol összességében úgy érzi, a korábbi gumikkal is egész jó kört rakott össze.

„Nehéz ezen a pályán előzni. Ezért sem tettük fel a Q2-re az új abroncsokat. Holnap több esélyünk lesz a mainál. Ma maximum egy 1:30 eleji kör lehetett volna. Azért az 1:30.4-es kör egy használt gumival nem is rossz.”

„A hétvégén számos baleset történt, ma reggel az FP3-ban Grosjeané. Ez egy olyan pálya, ami a legminimálisabb hibát is bünteti. Én pedig szeretem látni, ha a versenyzők hibáznak.”

Persze Sainz bevallotta, tegnap például ő vétett.

„Én is hibáztam az egyik lassú kanyarban tegnap. Ha egyszer elköveted ezt a hibát, hogy például leszaladsz a pályáról, akkor ott legközelebb már biztosan óvatosabban mész, mert tudod, hogy a falak közelebb vannak, és már nem vagy olyan magabiztos. De mindettől függetlenül nagyon szeretem az ilyesfajta pályákat, hiába is tépázzák meg olykor egy kicsit a pilóták önbizalmát.” – tette hozzá.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen reméli, tartogat majd izgalmakat a Forma-1-es Japán...

Hozzászólások

( komment)