Sainzot kiengedték, rajthoz állhat ma - F1VILÁG.HU

Sainzot kiengedték, rajthoz állhat ma

HIRDETÉS

Szombaton este kiengedték a kórházból Carlos Sainzot, a Toro Rosso Forma-1-es csapatának újonc versenyzőjét.


Szombaton este kiengedték a kórházból Carlos Sainzot, a Toro Rosso Forma-1-es csapatának újonc versenyzőjét.

A spanyol pilóta az Orosz Nagydíj harmadik szabadedzésén bukott nagyot, melyet követően a versenypályához közeli kórházba szállították helikopterrel.

Sainzot az orvosok alapos vizsgálatoknak vetették alá, végül mindent rendben találtak, így este elhagyhatta a kórházat.

„Rendben vagyok, csak egy kicsit sajog a nyakam és a hátam a baleset miatt, de teljesen készen állok” – mondta a Toro Rosso versenyzője.

„Remélhetőleg vasárnap jó formában ébredek majd, és talán megpróbálhatok versenyezni is. Kétségkívül ez a szándékom, de nyilván óvatosnak kell lennünk.”

„A baleset után folyamatosan eszméletemnél voltam, próbáltam beszélni a csapattal a rádión, de az nem működött. Tudom, hogy ijesztő pillanatokat éltek át, de örülök, hogy minden rendben, köszönöm a rengeteg támogatást.”

Franz Tost, az istálló csapatfőnöke eközben a baleset lehetséges okairól beszélt.

„A baleset előtt Carlos egy hosszú etapot teljesített az opciós gumikkal, mielőtt két körre a keményebb keverékre váltott” – mondta a szakember.

„Ezeknek a gumiknak alacsonyabb a tapadása. Ráadásul változtatott a fékerőelosztáson is a kormányon, azt inkább a hátsó fékekre állította. Ezek a tényezők okozhatták azt, hogy blokkoltak a hátsó kerekek, ami miatt irányíthatatlanná vált az autó.”

Hirdetés

Lapunk úgy tudja, a Nemzetközi Automobil Szövetség engedélyezte Carlos Sainz számára a mai versenyen való indulást, ha tehát a csapat és a spanyol is emellett dönt, teljes lesz az Orosz Nagydíj mezőnye Szocsiban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!