Sauber gyors feltámadást vár csapatától - F1VILÁG.HU

Sauber gyors feltámadást vár csapatától

HIRDETÉS

Peter Sauber úgy gondolja, hogy csak idő kérdése, és csapata ismét visszatér régi formájához, miután megszerezte idei első pontját a Török Nagydíjon.


Peter Sauber úgy gondolja, hogy csak idő kérdése, és csapata ismét visszatér régi formájához, miután megszerezte idei első pontját a Török Nagydíjon.

Azt követően, hogy nagyon nehezen kezdődött számára az idei évad, és a szezon első hat versenyén egyszerűen képtelen volt pontokat szerezni a megbízhatósági problémák miatt, ám Kamui Kobayashi az első tízben végzett, és megszerezte a Sauber első pontját Isztambulban.

A csapat tulajdonosa és vezetője, Peter Sauber szerint jó úton haladnak, és már csak idő kérdése, hogy visszatérjenek régi formájukhoz, hiszen mindenük megvan ahhoz, hogy eredményesen teljesítsenek a szezon második felében, és szponzorokat szerezzenek a következő idényre.

„Nem vagyunk messze a Renault-tól, vagy a Mercedestől, és nem lehet összehasonlítani egy kezdőt, mint amilyen Kamui egy olyan tapasztalt versenyzővel, mint (Michael) Schumacher, vagy Robert (Kubica). Ezt egyszerűen nem lehet megtenni” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Az eredmények fontosak a szponzoroknak, hiszen ez mutatja, hogy folyamatosan fejlődik a csapat, azonban mikor potenciális támogatókkal beszélek, látom, hogy tisztában vannak a csapat múltjával, és történetével.”

„Nincs értelme a jelenlegi helyzetet firtatni, vissza kell menni a múltba. Régi csapat a miénk, az infrastruktúra az egyik legjobb, és csak idő kérdése, hogy visszatérjünk oda, ahol lenni szeretnénk.”

Sauber azt is elmondta, hogy elégedett volt csapata teljesítményével Isztambulban, és bízik abban, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Kanadai Nagydíjon is tartani tudják ezt a szintet, jóllehet csak néhány kisebb fejlesztéssel készülnek a tengerentúli versenyre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!