Sauber nem aggódik tapasztalatlan duója miatt - F1VILÁG.HU

Sauber nem aggódik tapasztalatlan duója miatt

HIRDETÉS

Peter Sauber elmondta, hogy egy cseppet sem aggódik amiatt, hogy egy igen tapasztaltan versenyzői párossal vág neki a következő bajnokságnak.


Peter Sauber elmondta, hogy egy cseppet sem aggódik amiatt, hogy egy igen tapasztaltan versenyzői párossal vág neki a következő bajnokságnak.

Kamui Kobayashi – aki 2009 végén debütált a Forma-1-ben –, a következő szezon elejére mindössze 21 versenyt tudhat majd maga mögött, míg leendő csapattársa, Sergio Perez teljesen zöldfülűként érkezik meg a jövő évi szezonnyitóra.

Sauber szerint az idei év megmutatta, hogy sokkal inkább az autó megbízhatósága, mintsem a versenyzők tapasztaltsága a mérvadó, ugyanis Pedro de la Rosa – aki hosszú éveket töltött a sportágban – képtelen volt hozni az eredményeket a még újoncnak számító Kobayashi mellett.

„Egy újonccal, és Pedóval, aki évek óta a Forma-1-ben tevékenykedik, mindössze egyetlen pontot szereztünk a szezon első nyolc versenyén. A következő nyolc futamon viszont 36 ponttal gazdagodtunk” – mondta a csapatfőnök az Autosportnak.

„Egy megbízható autóval, egy megbízható motorral és váltóval, bizonyára minden esélyünk meglett volna arra, hogy a szezon első felében is legalább 36 pontot szerezzünk.”

“Egy újonc, illetve – és nem szeretem ezt a szót – egy idős versenyzővel nagyon jó pozícióban kellett volna, hogy legyünk.”

A csapattulajdonos ismét megerősítette, hogy teljes mértékben elégedett Kobayashi idei évben mutatott teljesítményével, különösen azok után, hogy senki nem várt tőle sokat a GP2-ben nyújtott szereplését követően, ahol nem sok babér termett számára.

„Mindnyájunkat pozitív meglepetésként ért Kamui teljesítménye” – folytatta. „Az pedig igen komoly dolog, hogy egy újonc jelentősen több pontot szerez, mint nálánál jóval tapasztaltabb csapattársa. Meggyőződésem, hogy jövőre még egy lépést tehet előre.”

A Sauber istálló messzi földön ismert arról, hogy jó érzéke van a fiatal, még tapasztalatlan pilóták felkutatásban, és megtalálásában, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az alakulat eddigi legjobb szezonját két igen zöldfülű versenyzővel teljesítette 2001-ben.

Hirdetés

Akkor a még csak második szezonját megkezdő Nick Heidfeld, illetve a Formula Renault UK szériában vitézkedő Kimi Raikkönen vezette a csapat versenygépeit, és olyan eredményesen, hogy végül megszerezték a negyedik helyet a konstruktőrök versenyében.

Sauber elmondta, hogy az a szezon meggyőzte őt arról, hogy egy újoncot sem szabad alábecsülni, és úgy érzi, hogy erre más csapatok is rájöttek már azóta, hiszen egyre merészebben választják meg versenyzői felállásukat.

„Köztudott, hogy Frank Williams a múltban nem pártolta az újoncokat, de az idei évben szerződést kötött (Nico) Hülkenberggel, és meg kell mondani, hogy a fiatal német pilóta kiváló munkát végez” – magyarázta a csapatfőnök.

„Ugyanez elmondható Ron Dennisről. Évekkel ezelőtt csakis olyan versenyzőkkel dolgozott, akik valamit már letettek az asztalra, aztán kipróbálta (Lewis) Hamiltont, és ő is nagyon sikeres volt.”

“Tehát nem mi vagyunk az egyetlenek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!