Sauber: Semmi okunk arra, hogy bánkódjunk - F1VILÁG.HU

Sauber: Semmi okunk arra, hogy bánkódjunk

HIRDETÉS

A Sauber Forma-1-es csapatának semmi oka arra, ahogy bánkódjon a 2012-es szezon első felében kihagyott lehetőséget miatt – véli az alakulat ügyvezetője, Monisha Kaltenborn.


A Sauber Forma-1-es csapatának semmi oka arra, ahogy bánkódjon a 2012-es szezon első felében kihagyott lehetőséget miatt – véli az alakulat ügyvezetője, Monisha Kaltenborn.

A szakember elárulta, nagyon bízik abban, hogy a hinwili alakulat folytatni tudja a remeklést a bajnokság második felében is, és képes lesz megszorongatni a nagyobb költségvetésből dolgozó riválisokat.

A csapat versenyzője, Sergio Perez kétszer állhatott dobogóra az idei évben: Malajziában Fernando Alonsóval szállhatott harcba a győzelemért, Kanadában pedig remek taktikájának köszönhetően lett harmadik. A Saubernél ezzel együtt tudják, szerepelhettek volna jobban is, hiszen Spanyolországban, valamint Monacóban is jó esélyük volt a remek eredményre.

A kihagyott lehetőségek ellenére a gárdánál azonban elégedettek: Monisha Kaltenborn, az istálló ügyvezetője elárulta, egyáltalán nem bánkódnak amiatt, hogy nem tudtak megragadni minden lehetőséget.

„Tavaly hasonló kérdéseket kaptunk, például arra vonatkozóan, hogy nem bántuk-e meg, hogy nem folytattuk a befújt diffúzor fejlesztését. De nem hiszem, hogy idén bánni fogunk bármit is” – mondta Kaltenborn az Autosportnak.

„Nem számítok arra, hogy lesz hasonló technikai szituáció a szezon második felében, és valójában nem igazán sajnálom azt sem, amit nem sikerült elérnünk az idei évben. Dolgozunk az esélyeinken, és már most sok érdemet szereztünk.”

A Sauber jelenleg a konstruktőri tabella hatodik helyét foglalja el, Kalenborn szerint pedig figyelemre méltóak azok az eredmények, melyeket az istálló elért – figyelembe véve, hogy milyen kis költségvetéssel dolgoznak.

„Nagyon elégedettek vagyunk a szezon eddig eltelt részével, és mindig a nagyobb képet kell néznünk. Számunkra ez a kép a 2009-es év végével kezdődik, ahol elég nagy volt a visszaesés, és újra privát csapattá lettünk.”

„Onnantól kezdve két tapasztalatlan versenyzővel haladtunk előre lépésről-lépésre, úgy személyi, mint finanszírozási szempontból korlátozottak voltak az erőforrásaink, mégis egy ilyen versenyképes autóval álltunk elő. És folyamatosan tanulunk. Fiatal pilótáink vannak, meg kell találniuk saját útjaikat, és olykor hibázunk is – de mindez része a játéknak.”

Hirdetés

„A legfontosabb dolog, hogy tudjuk, képesek vagyunk a fejlődésre, és ebben rejlik hatékonyságunk. Tudjuk, hogy sok pontot szerezhetünk minden versenyen, és ez az, amin dolgoznunk kell, erre kell összpontosítanunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!