Megosztás:

Sokat vár fejlesztéseitől a Williams

Az első két versenyen nem tudott pontot szerezni a grove-i gárda.
Az első két versenyen nem tudott pontot szerezni a grove-i gárda. © Williams F1

Nagy reményeket fűz első jelentősebb fejlesztési csomagjához a Williams Forma-1-es csapata – a gárda kiábrándító formában vágott neki a 2013-as bajnokságnak, a Spanyol Nagydíjra azonban alaposan átszabja FW35-ös versenyautóját.

A grove-i gárda Pastor Maldonado révén tavaly nyerni tudott Barcelonában, az idei bajnokság első két futamán azonban autója a várakozásokon alul teljesített. A csapat eddig képtelen volt a pontszerzésre, legjobb eredménye egy tizenegyedik hely, melyet Valtteri Bottas ért el a Maláj Nagydíjon.

Az istálló technikai igazgatója, Mike Coughlan elárulta, mostanra sikerült megérteniük, mi okozza a problémát, és bízik abban, hamarosan sikerül előrelépéseket tenniük.

„A nehezen sikerült első két verseny után alaposan átnéztük az adatokat a gyárban, hogy megpróbáljuk megérteni, pontosan hol is kell fejlődnünk” – magyarázta a szakember a minap. „Úgy érezzük, sikerült jobban megértenünk, hol is állunk, és az egész csapat keményen dolgozik azért, hogy a következő néhány versenyen versenyképesebbek legyünk.”

„A Spanyol Nagydíjon egy jelentős fejlesztési csomagot viszünk majd pályára.”

Pastor Maldonado – aki az első két versenyhétvégén a tizenhetedik, illetve tizenhatodik rajthelyeket szerezte meg – hozzátette, mihamarabb javulniuk kell, ha rendszeresen pontszerző helyeken akarnak végezni.

„Nem alakult a legjobban az idénykezdet, és szükségünk van egy kis időre, hogy javítsunk az autón, hogy kényelmesen pontszerző helyeken végezhessünk” – nyilatkozta a venezuelai. „Viszont az egész csapat nagyon keményen dolgozik, szóval majd kiderül, mi lesz a helyzet az autóval a következő versenyen.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A malajziai gyengébb teljesítmény ellenére optimistán várja a hétvégi Kínai Nagydíjat a Lotus...

Hozzászólások

( komment)