Megosztás:

Szakad az eső, csúszik a második edzés Japánban

Egyelőre nem engedik pályára az F1-es mezőnyt.
Egyelőre nem engedik pályára az F1-es mezőnyt. © Pirelli

Magyar idő szerint reggel 7 órakor kezdődött a Forma-1-es Japán Nagydíj második szabadedzése, a szakadó eső miatt azonban jelenleg nem engedik pályára a versenyautókat.

Az első tréninget még hajnalban száraz pályán teljesítette a mezőny, a leggyorsabb Sebastian Vettel lett, ám már a gyakorlás végén megérkezett az égi áldás Szuzukába.

Az eső aztán annyira intenzívvé vált a második szabadedzés idejére, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Charlie Whiting egyelőre nem engedi pályára a versenyzőket.

Az aszfaltcsíkon ugyanis rengeteg az állóvíz és a vízátfolyás, ami különösen balesetveszélyes.


Bizonyos időközönként a biztonsági autó köröz a pályán Bernd Mayländerrel a volánnál – ő az, aki a pályainspekciók után beszámol az aszfaltcsík állapotáról.

safetycar

20 perccel a kezdés után Mayländer azt mondta, a körülmények rosszabbak, mint az edzés kezdetén, és már-már a biztonsági autó számára is veszélyesek a körülmények.

Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója nemrég azt mondta, reményeik szerint magyar idő szerint 7 óra 50 perckor el tudják kezdeni a gyakorlást, garanciát azonban persze nem tudott vállalni erre.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Renault Forma-1-es csapata pénteken hivatalosan megerősítette, hogy a Nemzetközi Automobil...

Hozzászólások

( komment)