Megosztás:

Szirotkin is szeretné magának a Williams ülését

Kubica mellett Szirotkin is tesztelt Abu Dhabiban.
Kubica mellett Szirotkin is tesztelt Abu Dhabiban. © Williams F1

A Williamsszel a héten Abu Dhabiban tesztelő Szergej Szirotkin elárulta, titkon bízik abban, hogy esélye lehet a brit istálló ülésére 2018-ban.

Felipe Massa helyére kétségkívül Robert Kubica pályázik a legnagyobb eséllyel, a lengyel mellett azonban Abu Dhabiban Szergej Szirotkin is autóba ülhetett, aki idén a Renault tartalékversenyzőjeként tevékenykedett a Forma-1-ben.

„Szeretnék köszönetet mondani a Williamsnek ezért a lehetőségért, még akkor is, ha nem tudom, mit hoz a jövő” – mondta az orosz.

„Az biztos, hogy nem azért teszteltem itt, hogy élvezzem a napsütést! A közeljövőben nem sok esélyem van arra, hogy a Renault versenyzője legyek, de privilégium, hogy különböző csapatokkal dolgozhatok, akik a legmagasabb szintet képviselik.”

Szirotkin azt mondja, bár mindketten a Williams ülésére pályáznak, Kubica nagyon közvetlen volt vele Abu Dhabiban.

„Először találkoztam Roberttel, nagyon nyitott és kedves volt. Boldogan beszélt velem, össze tudtuk hasonlítani a köridőket, még ha azok nem is jelentettek sokat.”

„A legfőbb dolog számára az volt, hogy remek szinten tudott vezetni. Azt gondolom, amit csinált, az igazán kivételes volt.”

Szirotkin elárulta, reméli, hogy esélye lehet a Williams ülésére 2018-ban.

„Nagyon kemény, ha az embernek nincs versenyzői ülése, és csak tartalékos. Tudom, hogy sokat tanulok, de szükségem van az adrenalinra.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon...

Hozzászólások

( komment)