Todt nem érti Ecclestone állandó kritikáit - F1VILÁG.HU

Todt nem érti Ecclestone állandó kritikáit

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt arra szólította fel a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-t, fejezze be a sportág folytonos kritizálását.


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt arra szólította fel a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-t, fejezze be a sportág folytonos kritizálását.

Ecclestone soha nem rejtette véka alá véleményét a Forma-1, valamint annak szabályai kapcsán, a V6-os erőforrások bevezetése óta pedig komoly kritikusa az új motorformulának.

Jean Todt úgy véli, ha Ecclestone-nak problémái vannak, azt zárt ajtók mögött kellene megvitatniuk a nyilvánosság helyett.

Amikor az FIA francia elnökét a témáról kérdezték, így felelt: „Ez egy érzékeny kérdés, mert – és ezt tényleg őszintén mondom – Bernie fantasztikus munkát végez. Ha megnézzük, milyen volt a Forma-1 50 éve, és milyen most, akkor bizony ezt el kell ismernem.”

„Panaszkodom a paddock miatt, de ha megnézem, milyen az egyik, és milyen a másik oldalról, azt kell mondjam, hogy nagyon profi minden.”

„Csak csodálni lehet őt azért, amit a Forma-1-ért tett. 30 évig imádtam vasárnap reggelente megérkezni a pályára, de mégis úgy vélem, hogy a versenyek időpontja nem megfelelő.”

„Talán döntenünk kellene arról, hogy nyáron, Európában az 1 vagy 2 órai rajtok helyett inkább este 6 órakor legyenek a futamok – ez az én véleményem.”

„Az emberek nyáron a strandon vannak, aztán hazamennének és megnéznék a futamot.”

„Néha jó, néha rosszabb versenyek vannak, ezt az elvárást pedig Ecclestone teremtette meg. Minden megérdemel, amije van, de remélem, hogy a jövőben sokkal pozitívabban nyilatkozik majd a saját termékéről.”

Hirdetés

„Ha panasza van, és még akár igaza is van, akkor is jobb lenne azokat belsőleg intézni, nem pedig nyilvánosan.”

Bár Ecclestone és Todt hatásköre teljesen eltér egymástól, a 84 esztendős üzletembert ez soha nem akadályozta meg abban, hogy beleavatkozzon olyan dolgokba, amelyeket nem az ő feladata kezelni.

„Jól ismerem Bernie-t” – mondta Todt.

„Tudom, hogy talán azt mondja önöknek, hogy én vagyok a legjobb barátja, 5 perccel később pedig valaki másnak arról papol, hogy totális idióta vagyok. Ezzel együtt tudok élni.”

„De jobbá teszi a sportot ezzel? Van értelme? Csak felesleges pletykákat generál. Ha hasznos dolgokról beszél, akkor azzal sincs problémám, hogy belefolyik a dolgokba. De ha nem építő jellegű, akkor hagyjuk. De ilyen a stílusa. Hogy meg akarom-e változtatni őt? Eszem ágában sincs.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!