Megosztás:

Todt: Az orvosaink döntenek majd Kubicáról

Kubica a Hungaroringen, a Renault színeiben bizonyított már idén.
Kubica a Hungaroringen, a Renault színeiben bizonyított már idén. © Renault Sport F1 Team

Az FIA elnöke, Jean Todt szerint nem kétség, hogy Robert Kubica készen áll arra, hogy visszatérjen a Forma-1-be, azonban az orvosi ellenőrzéseket a Nemzetközi Automobil Szövetség szakemberei végzik majd el.

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően Kubica újra F1-es autót fog tesztelni a Williamsnél – a Pirelli-teszten az istálló arra lesz kíváncsi, a lengyel pilóta vajon képes-e visszatérni a Forma-1-be.

Habár még nem történt megállapodás a felek között, a Williams szívesen leszerződtetné Kuvóbicát Lance Stroll csapattársaként 2018-ra, amennyiben úgy látják, a lengyel pilóta minden fizikai feltételnek megfelel.

Kubica jobb karjának mozgása továbbra sem 100 százalékos, azonban Jean Todt biztos benne, hogy az orvosi vizsgálatoknak megfelelne a korábbi F1-es versenyző.

„Szakértő embereink vannak, és biztos vagyok benne, hogy a szükséges lépéseket megteszik majd, ha szembe kell néznünk a szituációval.”

„A versenyzők jönnek-mennek, Kubica természetesen más, mert neki abba kellett hagynia, mert volt ez szörnyű balesete. Túlélte, majd a ralival tért vissza a versenyzéshez.”

„Most együléses autóban van, szóval majd az idő megmondja. Az orvosi ellenőrzéseket elvégezzük, szóval az orvosokon múlik a döntés” – mondta Todt.

A Hungaroringen Kubica átment az orvosi ellenőrzéseken, valamint az F1-es versenyzői licensszel sem lehet problémája, mivel korábbi tapasztalatai és az idei autóval megtett kilométerek alapján már engedélyt kaphat a versenyzéshez.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton elismeri, csapattársa, Valtteri Bottas jobban...

Hozzászólások

( komment)