Megosztás:

A Toro Rosso még nem döntött a jövő évi versenyzőkről

Pierre Gasly Malajziában debütált a kiscsapat színeiben.
Pierre Gasly Malajziában debütált a kiscsapat színeiben. © Scuderia Toro Rosso

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost szerint korai még kijelenteni, hogy az olasz kiscsapat 2018-ban a Pierre Gasly – Daniil Kvyat kettőssel vág neki a Forma-1-es bajnokságnak.

Gasly a Maláj Nagydíjon debütált a Toro Rosso színeiben, miután Daniil Kvyat helyére ülhetett be két verseny erejéig.

A múlt hétvégi Japán Nagydíjon aztán bejelentették, Carlos Sainz már a soron következő Amerikai Nagydíjon átül a Renault-ba, így Kvyat Austinban visszatérhet – kérdés, hogy ki vezeti az istálló másik versenygépét.

Pierre Gasly ugyanis jelenleg harcban van még a japán Super Formula sorozat bajnoki címéért, melyet épp az Amerikai Nagydíjjal egy időben rendeznek Szuzukában. Hamarosan döntés születik arról, hogy a francia melyik szériában áll rajthoz jövő héten, arról azonban Franz Tost csapatfőnök szerint még korai beszélni, hogy kik lesznek a gárda versenyzői 2018-ban.

„A jövő év még nyitott” – mondta a szakember a Motorsport.com kérdésére. „Majd meglátjuk, van időnk. A Red Bullnak nem kell kapkodnia emiatt, majd meglátjuk.”

„Várjuk meg, mi történik Austinban. Mást nem tudok mondani.”

Tost utalt arra, nem valószínű, hogy „kívülről” hoznak majd egy versenyzőt 2018-ra.

„Mindig vannak opciók, a kérdés az, hogy tartjuk-e magunkat a filozófiánkhoz, vagy sem. Márpedig a Toro Rosso filozófiája, hogy mindig Red Bull-versenyzőnek ad lehetőséget. A versenyzőkről alapvetően a Red Bull dönt.”

A szakember elismerte, Kvyat természetesen csalódott volt, hogy a „kispadra” szorult.

„Természetesen minden versenyző csalódott, ha nem versenyezhet, de voltak okok” – mondta, majd Sainz távozásával kapcsolatban hozzátette: „Eldőlt, hogy a Renault-hoz megy, ennél többet nem tudok mondani. Ez is része volt a megállapodásnak.”

„Odaadtuk őt a Renault-nak, cserébe azért, hogy kihátráljunk a Toro Rosso és a Renault közti szerződésből.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton szerint nincsen semmiféle probléma...

Hozzászólások

( komment)