Megosztás:

Váltócsere várhat Vettelre Japánban?

Vettel a verseny után ütközött össze Lance Stroll-lal.
Vettel a verseny után ütközött össze Lance Stroll-lal. © Scuderia Ferrari

Niki Lauda szerint felesleges manőver volt Sebastian Vetteltől, hogy megpróbálta megelőzni Lance Strollt a futam leintését követően, ami ahhoz vezetett, hogy összeütköztek.

Vettel a futamot követően úgy nyilatkozott, azért ment Stroll mellé, hogy gumitörmeléket szedjen össze abroncsaival, majd a kanadai egyszerűen nem vette észre őt, és nekiment. A versenybírák úgy döntöttek, egyikőjüket sem büntetik az eset miatt.

„Oké, Stroll nem maradt teljesen belül. Ez egy versenybaleset volt, ami megtörténhet. De Sebastian tudja mérlegelni, hogy egyáltalán elmegy-e mellette a leintést követően” – nyilatkozott Niki Lauda, miután visszanézte a történtekről készült felvételeket.

„Talán mindketten hibásak. Verseny után összeütközni… Szépen fogalmazva sem néz ki túl jól, amikor ilyen történik. Miért előz a verseny után? Semmi oka nincs rá. És Japánban ez problémát jelenthet számára” – utalt az osztrák arra, hogy sérülhetett a Ferrari.

„Nem tudom, hogy sérült-e a váltó” – nyilatkozta a Vettel a futamot követően.

Lauda szerint könnyen elképzelhető, hogy így történt: „A váltó sérülhetett, mert az egy ilyen ütésnél megeshet. Ebből pedig Japánban egy öthelyes rajtbüntetés lehet.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Stoffel Vandoorne Formula 1-es pályafutása legjobb hétvégéjét zárta. Külön dicsérendő, hogy...

Hozzászólások

( komment)