Verstappen: Alonsóék feltartása nélkül sem nyertem volna - F1VILÁG.HU

Verstappen: Alonsóék feltartása nélkül sem nyertem volna

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen úgy érzi, ha nem tartják fel őt a vasárnapi verseny végén, akkor sem tudta volna megelőzni a Szuzukában győztes Lewis Hamiltont.

Verstappen a 4. helyről várhatta a piros lámpák kialvását Japánban, végül pedig Hamilton mögött a 2. helyen ért célba.

A holland versenyző a verseny utolsó köreiben igencsak közel tudott kerülni a háromszoros világbajnokhoz, Fernando Alonso és Felipe Massa azonban szemmel láthatóan akadályozta őt.

„Láttam, hogy Lewis kezelgeti az abroncsait, és a forgalomban úgy tűnt, nehezen tud követni más autókat, ellentétben velem” – mondta a holland a leintés után.

„De amikor felzárkózol, sok leszorítóerőt veszítesz. Nem igazán tudtam támadni őt, de persze próbálkoztam.”

Arra a kérdésre, hogy a Fernando Alonso miatti időveszteség a győzelembe kerülhetett-e, Verstappen így felelt: „Nem segített, de többet ártott Massa az utolsó körben.”

„Viszont kétlem, hogy meg tudtam volna előzni Lewist – csak közel tudtam kerülni. Persze nem volt ideális, de nem változtatott semmin.”

Verstappen elárulta, a verseny első felében, a Pirelli szuperlágy abroncsait használva nemigen tudta tartani a lépést Hamiltonnal, a lágy gumikkal viszont javult a helyzet.

„Amint megelőztem Sebet, a saját dolgomat csinálhattam. Az első etap rendben volt. Lewis egy kicsit gyorsabb volt, de aztán a lágy gumikon jobb volt az egyensúlyunk. Nem akartam túl közel kerülni Lewishoz, nehogy tönkretegyem az első gumikat, amikre még szükségem volt a végén.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!