Verstappen győzött, Vettel dobogóközelbe került Malajziában - F1VILÁG.HU

Verstappen győzött, Vettel dobogóközelbe került Malajziában

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője legyőzte Lewis Hamiltont, és megnyerte a Maláj Nagydíjat a brit előtt. A harmadik helyen a holland csapattársa, Daniel Ricciardo végzett.

Az események már a rajt előtt megkezdődtek, amikor is Kimi Räikkönen csapatrádión jelezte a Ferrari számára, hogy úgy érzi, a turbóval vannak problémái. A szerelők megpróbálták a rajtrácson megoldani a gondokat, azonban ez nem sikerült, ezért visszatolták az autót a garázsba, és a finn nem tudott elindulni a versenyen.

A rajtnál Lewis Hamilton meg tudta tartani vezető helyét, míg mögötte Valtteri Bottas próbált felzárkózni mögé az ötödik pozícióból indulva. Max Verstappen azonban nem hagyta magát, és megőrizte második helyét, néhány körrel később pedig az élen álló Hamiltont is megelőzte, így átvette tőle a vezetést.

Daniel Ricciardo a másik Red Bull-lal szintén csatába keveredett a másik Mercedesszel, Bottasszal, és végül neki is sikerült az előzés, és megkezdhette a felzárkózást Hamiltonra.

Sebastian Vettel az utolsó helyről indulva 10 kör elteltével már a pontszerző helyen autózott, a 21. körben pedig már Bottas mögött kezdett felzárkózni. A Ferrari úgy döntött, elévágással próbálkozik, így Vettel szuperlágyakra cserélte lágy abroncsait 28 körrel a verseny vége előtt. Ezzel a döntéssel sikerült megelőzniük a finn mercedesest, így a német már a 4. helyen állt, és megkezdhette Ricciardo üldözését.

Végül nem sikerült legyűrnie az ausztrált, így a ferraris a 4. helyen ért célba, ám a pechsorozat a leintést követően is folytatódott számára: összeütközött Lance Stroll-lal, így kitört a kereke. Pascal Wehrlein, a Sauber pilótája megállt honfitársa mellett, és az oldaldobozra ülve Vettel elfogadta a felajánlott fuvart a bokszba…

Verstappen élete második győzelmét aratta Malajziában, aminek a holland nagyon örült, hiszen eddig meglehetősen szerencsétlen szezonja volt: a Maláj Nagydíjat megelőző 14 versenyből 7 alkalommal esett ki a 20 éves pilóta.

Hamilton nem tudta felvenni a harcot Verstappennel, azonban Ricciardót maga mögött tartotta a verseny végéig. A brit csapattársa, Bottas Vettel mögött, az ötödik helyen zárt. Sergio Perez, a Force India pilótája volt a hatodik helyen az utolsó, aki nem kapott kört Verstappentől.

[tie_full_img]eredmeny[/tie_full_img]

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!