Verstappen mindenképpen beszélni akar Massával - F1VILÁG.HU

Verstappen mindenképpen beszélni akar Massával

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Kiábrándító eredménnyel zárta a múlt hétvégi Olasz Nagydíjat a Red Bull versenyzője, Max Verstappen – a holland egy baleset miatt már a verseny elején komoly hátrányba került.

Verstappen az időmérő edzésen remekül szerepelt Monzában, ám motorcsere miatt csak a 13. helyről vághatott neki a futamnak.

A Red Bull versenyzője aztán összeütközött Felipe Massával, mely miatt defektet kapott, és a mezőny végére csúszott vissza.

Verstappen végül a 10. helyen ért célba Olaszországban.

„Sajnálatos, ahogy mennek a dolgok, de remélhetőleg hamarosan fordul a kocka” – mondta a holland versenyző.

„Azt gondolom, az autó alapvetően jól teljesített, mert azért elég sok minden megsérült alul: a defekt miatt a padlólemez is súrolta az aszfaltot egy teljes körön át, amíg vissza nem értem a bokszba. Emiatt egy méretes lyuk keletkezett rajta, de a sebesség jó volt.”

„Az első körben minden tökéletesen ment: előttem Massa nekiment Pereznek, így nyerni tudtam egy pozíciót.”

A Massával történt ütközéssel kapcsolatban Verstappen hozzátette, bár valóban várhatott volna egy kicsit az előzéssel, úgy véli, az ütközésről a Williams brazilja tehet.

„Nem hinném, hogy túl kemény voltam. Utólag belegondolva persze lehet azt mondani, hogy várhattam volna a következő körig. Akkor úgy gondoltam, meglehet, de Massa nem ment bele a játékba, és semmi helyet sem hagyott. Összeütköztünk és mindennek vége volt.”

Hirdetés

„Ha az ember egész évben ilyen helyzetben van, mint én, akkor legalább egy jó eredményt el szeretne érni, szóval nyilván hajtottam érte. Sajnos ezúttal nem jött össze.”

„Várhattam volna még egy kört, másfelől viszont látszott, hogy elég jó esélyem volt az előzésre vele szemben, de ő nem volt túl együttműködő. Nem beszéltem még vele, de Szingapúrban majd megteszem. Ha ő így vezet, bárki megteheti. Persze mindenkinek lehet véleménye, és amivel egyet tudok érteni, az az, hogy várhattam volna még egy kört. Ugyanakkor a féktávon már előtte voltam.”

„Mivel ez egy véget nem érő párbeszéd lesz majd, szerintem lezárhatjuk a dolgot.”

Verstappen azt reméli, a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon jó eredményt érhet el, bár pontosan tudja, nagyon nehéz dolga lesz majd.

„A szingapúri a legkeményebb verseny az idényben – jól fel kell készülni rá. A hőmérséklet és a páratartalom miatt nagyon nehéz, ráadásul ez a leghosszabb verseny a naptárban. De készen állok rá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!