Megosztás:

Verstappen óvatos a Red Bull 2018-as esélyeivel kapcsolatban

Verstappen idén már két versenyt nyert, jövőre vb-címért harcolna.
Verstappen idén már két versenyt nyert, jövőre vb-címért harcolna. © Red Bull Racing

Bár optimistán várja a 2018-as idényt, Max Verstappen szerint még korai arról beszélni, hogy jövőre a világbajnoki címért szállhatnak harcba.

A holland versenyző nemrég meghosszabbította szerződését a Red Bull Racinggel, ám többször kifejtette, jövőre már szeretne a végső győzelemért küzdeni.

Verstappen azonban a minap egy interjúban meglehetősen óvatosan fogalmazott csapatai esélyeiről – szerint ugyanis még lehetetlen megmondani, mire lesznek képesek.

„Egy kicsit még óvatos vagyok, de jó úton járunk” – mondta a holland tehetség.

„Soha nem tudhatjuk, a többi csapat mivel áll elő. Én csak szeretném kiélvezni a szezon végén, és aztán majd meglátjuk, mi történik jövőre.”

A Red Bull motorpartnere, a Renault sokat vár a 2018-as idénytől, Verstappen szerint azonban egyelőre lehetetlen megmondani, milyen teljesítményre lesznek képesek – előbb meg kell várniuk, amíg pályára viszik új autójukat.

„Majd jövőre meglátjuk” – mondta a holland, amikor a Renault-ban rejlő potenciálról kérdezték. „Erre a kérdésre most még nehéz válaszolnom.”

Verstappen édesapja, Jos Verstappen azt mondja, a legutóbbi, Mexikói Nagydíjon győztes tehetség egyre magabiztosabb, köszönhetően a Red Bull egyre javuló formájának.

„Az az érzésem, hogy egyre magabiztosabb” – mondta a Motorsport.com kérdésére a volt F1-es versenyző. „Lehetősége van arra, hogy játszadozzon egy kicsit. Ez nagyszerű. Ez az, amit látni akarunk.”

„Ez az oka annak is, hogy aláírtunk egy új szerződést. Az, hogy a Red Bullnak sikerült fordítania a kockán, és egy nem rossz autóból – mert nem volt olyan rossz autó – sikerült egy olyan autót fejleszteni, mint a mostani. Ez szuper.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bullnál úgy gondolják, képesek lehetnek arra, hogy a szezon utolsó két versenyén,...

Hozzászólások

( komment)