Verstappen rosszabbra számított - F1VILÁG.HU

Verstappen rosszabbra számított

HIRDETÉS
F1 Grand Prix of China - Qualifying

Max Verstappen a 16. helyről rajtolva igazi bravúrt hajtott végre Kínában: a 19 éves pilóta a dobogóig küzdötte fel magát, és végül a 3. helyen végzett.

Verstappen a rajtot követően már a 9. helyen autózott, majd folyamatos küzdelemmel zárkózott fel az élmezőnyre. A futam során a ferraris Kimi Räikkönennel, majd csapattársával, Daniel Ricciardóval is meg kellett küzdenie.

„Nagy kihívás volt ez a verseny, az első körben 9 autó mellett mentem el. Nagyon elégedett voltam, aztán a futam többi része is jól alakult” – nyilatkozta Verstappen.

A Red Bull versenyzője nehezebb futamra számított, így nagyon boldog, hogy végül a 3. helyen ért célba.

„Nem tudtuk beállítani az autó egyensúlyát, mert tegnap nem sokat autóztam. Őszintén szólva rosszabbra számítottam a 16. helyről.”

A futam végén Kevin Magnussen, a Haas lekörözendő versenyzője autózott Verstappen előtt, ám a holland nem tudott igazán közel kerülni a dán versenytársához, így az nem húzódott félre. A Red Bull fiatalja többször jelezte csapatrádión, hogy a szituáció „nevetséges”, szólniuk kellene Magnussennek, hogy húzódjon félre.

„Csak tiszta levegőt akartam előttem, de mivel itt vagyok a dobogón, ez már nem számít” – mondta ezzel kapcsolatban Verstappen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!