Verstappennek már nagyon elege van a motorhibákból - F1VILÁG.HU

Verstappennek már nagyon elege van a motorhibákból

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Rendkívül kiábrándítónak tartja az újabb motorhibát a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Max Verstappen, aki a múlt hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon sem tudott célba érni.

Verstappen sorozatban másodszor esett ki az élmezőnyből, műszaki hiba miatt pedig ez volt a harmadik nullázása a 2017-es évad során.

A holland versenyző azt mondja, nagyon csalódott, mert úgy érzi, esélye lehetett volna arra, hogy nyerjen Bakuban.

„A verseny alatt nem gondoltam arra, hogy lehetnek műszaki gondjaim, és aztán hirtelen ismét problémák támadtak” – mondta csalódottan a holland.

„Nagyon kiábrándító, hogy ismét ilyen történt, ráadásul akkor, amikor ennyire jó helyzetben voltunk, és tudjuk, hogy mi történt a futamon később…”

„A csapat még vizsgálja a problémát. De kétségkívül a motorral volt valami. Szombaton az időmérő alatt is le kellett tekernem, mint ahogy a Renault versenyzőjének is [Nico Hülkenberg]. Ennek a motornak most annyi, szóval rakhatunk be egy újat.”

Bár a verseny végeredményét, illetve bajnoki 6. helyét tekintve természetesen nem elégedett, Verstappen kifejtette, a Red Bull bakui teljesítménye kétségkívül bizakodásra ad okot – főleg úgy, hogy Daniel Ricciardo megnyerte a futamot.

„Azt gondolom, kellemesen csalódtunk Bakuban. Az autó remekül ment, és nagyon szerettem volna pontokat gyűjteni. A nyers tempót tekintve az egész év elég jó volt eddig, de a pontszerzés szempontjából már kevésbé.”

„A csapat azt várja tőlem, hogy a legjobbat nyújtsam, és én is azt várom el, hogy minden tökéletes legyen a Red Bull részéről, mint ahogy a motort illetően is. Nagyon nehéz a helyzetünk.”

Hirdetés

„Újabb motorproblémánk támadt, és sajnos nem először.”

Arra a kérdésre, hogy hogyan próbál meg túllépni a csalódottságon, Verstappen így felelt: „Szerdán a szimulátorban dolgozom majd – ott legalább nem füstölhet el a motor…”

Verstappen egyébként a vasárnapi verseny után kihagyta a kötelező interjúkat, amiért 25 ezer eurós bírságot a kapott. A holland azt mondja, jobbnak látta, ha nem áll az újságírók elé.

„Nem igazán éreztem úgy abban a pillanatban, hogy beszélnem kell. Fél óráig még ott maradtam a pályán, hogy a mérnökeimmel átbeszéljem a versenyt és az autó egyensúlyát. Azt gondolom, ez volt a legokosabb dolog.”

Az ifjú versenyző hozzátette, csapattársa, Ricciardo győzelmét látva még fájóbb volt a kiesés számára.

„Ha az ember megnézi a végeredményt, akkor könnyedén el tudja képzelni önmagának is a győzelmet…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!