Megosztás:

Vettel: Bakuban hibáztam a legnagyobbat

Vettel győzelmekkel zárná a 2017-es évadot.
Vettel győzelmekkel zárná a 2017-es évadot. © Scuderia Ferrari

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, a legnagyobb hibája a 2017-es évad során az volt, amikor az Azeri Nagydíjon szándékosan nekiütközött Lewis Hamilton versenyautójának.

A német versenyző idén nagy csatát vívott a világbajnoki címért Hamiltonnal, végül azonban alulmaradt a Mercedes pilótájával szemben.

A két versenyző párharca Bakuban csúcsosodott ki, amikor a verseny során, a biztonsági autó bentléte alatt Vettel szándékosan ráhúzta a kormányt Hamilton autójára, mert úgy vélte, a brit szándékosan féktesztelte őt.

Vettel a Brazil Nagydíj helyszínén, Interlagosban elárulta, ez volt a legnagyobb hiba az évad során, és egyetért Sergio Marchionnéval, a Ferrari elnökével abban, hogy versenyzői hibák, illetve műszaki hibák együttesen vezettek az idei vereséghez.

„Azt gondolom, ez így van. Mindig vannak dolgok, amiket másképp lehetett volna csinálni” – mondta Vettel.

„Összességében azt gondolom, egyetérthetünk abban, hogy nem volt olyan idényünk egészen mostanáig, mint amilyen lehetett volna, vagy mint amilyennek kellett volna lennie.”

Arra a kérdésre, hogy elismeri-e, voltak hibái idén, Vettel így felelt: „Azt gondolom, a bakui nyilván kiemelkedik ezek közül, de a többi szerintem rendben volt.”

Vettel azt mondja, mindent megtesz azért, hogy jó eredményekkel zárja a 2017-es idényt

„Része vagyok ennek a csapatnak, együtt éltük meg az idei szezont, és ugyanez vonatkozik a következő két versenyre is. A hangulat jó, a srácok nehéz időszakon mentek át az elmúlt hetekben, sok változás volt, a beállításokon is módosítottunk, hosszú éjszakákon át dolgoztak, satöbbi.”

„Szóval reméljük, hogy két nyugodt hétvégénk lesz most, az eredmények tekintetében pedig sikerül elérni a maximumot.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A 2017. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat utolsó előtti fordulóját tartják az előttünk álló...

Hozzászólások

( komment)