Vettel: Félek attól, hogy nem jön össze a vb-cím - F1VILÁG.HU

Vettel: Félek attól, hogy nem jön össze a vb-cím

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, természetesen fél attól, hogy nem sikerül megnyernie a világbajnoki címet az olasz istálló színeiben 2017-ben, ám elmondása szerint nagyon bizakodó, mert úgy érzi, egy rendkívül versenyképes csomag áll rendelkezésére a szezon hajrájában.

Vettel hátránya 28 pontra nőtt az összetettben azok után, hogy Szingapúrban már a rajtnál kiesett egy versenybaleset következtében.

Bár a stewardok sem őt, sem Kimi Räikkönent és Max Verstappent nem büntették meg, többen úgy tartják, a négyszeres világbajnok volt a baleset okozója.

Vettel a minap egy interjúban elárulta, együtt tud élni a kritikákkal, de persze vannak olyan szituációk, amiken ő maga is nehezen tud túllendülni.

„A szingapúri egy versenybaleset volt. Ilyenek megtörténnek. Védeni akartam a pozíciómat, mögöttem pedig egy kicsit szoros volt a helyzet” – mondta a négyszeres világbajnok a Bild című német lapnak adott interjújában.

„Kritikák mindig vannak, én pedig együtt tudok élni velük. Kívülről mindig könnyű véleményt mondani.”

„Az ember mindig gondolkodik ezeken a dolgokon. Az olyan versenyeket, mint a szingapúri, vagy a bakui, nem könnyű megemészteni. Különösen azért, mert jobb lehettem volna ezeken a versenyeken. A Bakuban történteket nagyon meg kellett rágnom. A helyzet, és az, ahogy kialakult, teljesen egyértelmű volt számomra, és abban a pillanatban úgy reagáltam, ahogy. Hogy ez hiba volt-e? Csinálhattam volna jobban? Az efféle kérdéseket gyakran fel lehet tenni.”

Vettel elárulta, természetesen tart attól, hogy nem lesz világbajnok idén a Ferrarival, de minden követ megmozgat azért, hogy legyőzze Hamiltont.

„A félelem ott van, de ez teljesen normális. A 2012-es brazíliai verseny előtt is voltak félelmeim. És aztán összeszedtem magam és azt mondtam: ’holnap fontos nap vár ránk, és természetesen azt akarjuk, hogy minden rendben menjen’.”

Hirdetés

„De néha nem minden alakul jól. Hogy félek-e ettől? Igen. Félek-e attól, hogy valami nem megy majd jól a bokszkiállások során, vagy más problémánk támad? Igen. De ez teljesen normális. Mindenki tart attól, hogy valami nem jön össze. De ez nem béníthat meg.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

A német kifejtette, nagy reményekkel várja a 2017-es szezon hátralévő 6 versenyét, mert úgy érzi, a Ferrari képes lesz legyőzni a Mercedes csapatát.

„Azt gondolom, hogy egy nagyon erős csomagunk van. Bár az elmúlt három versenyen nem jöttek az eredmények, és elveszítettük az összetettbeli vezetést, a remény még bennem van. Mert az autónk gyors. És van néhány dolog, amit tervezünk. Hogy minden működik-e, majd kiderül. De hiszek magunkban.”

Vettel magánéleti dolgokról ritkán beszél a nyilvánosság előtt, a Bild című német lapnak azonban elárulta, nagyon fontos neki a család támogatása, és amikor csak teheti, párjával és lányaival tölti szabadidejét.

„Nagyon fontos a család. Lehet, hogy sokkal inkább a középpontban vagyok, és az emberek többet gondolnak arról, amit csinálok, mintha más lenne a szakmám. De egy teljesen normális ember vagyok, és vannak mindennapi dolgok, amikkel meg kell birkóznom.”

„A múlt télen például túl soknak találtam a villanyszámlánkat, szóval szolgáltatót váltottam.”

Arra a kérdésre, hogy kislányai meg tudják-e már különböztetni az ezüst és szürke autókat, Vettel így felelt: „Bár szívesebben játszanak más dolgokkal, a válasz egyértelműen igen!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!