Megosztás:

Vettel: Hamilton hihetetlenül tehetséges

Vettel szerint már az F3-as időkben is kiemelkedett Hamilton a mezőnyből.
Vettel szerint már az F3-as időkben is kiemelkedett Hamilton a mezőnyből. © Hungaroring Media

Sebastian Vettel őszintén mesélt a régi időkről, amikor Lewis Hamilton ellen versenyzett, illetve elmondta azt is, most mennyiben hasonlít az életstílusuk.

Hamilton az a versenyző, akit rajongói folyamatosan követhetnek, akárhol jár, míg Vettel nincs fent a közösségi oldalakon, és nem is tervezi, hogy ezen változtatna. A német pilóta elmondta, nem tud véleményt alkotni ellenfeléről, mivel szabadidejükben sosem látják egymást, kizárólag a versenypályán találkoznak.

„Tulajdonképpen nem ismerem Lewist, mert egyáltalán nem töltünk időt együtt” – mondta Vettel. „Talán akkor állunk legközelebb egymáshoz, amikor kerék-kerék elleni csatát vívunk egymással. A Formula-3-as időktől kezdve egymás ellen versenyzünk.”

„Vannak Lewis életében olyan dolgok, amit én sosem csinálnék, de valószínűleg ő ugyanezt mondaná az én életstílusomról.”

Vettel azonban szívesen emlékszik vissza azokra az időkre, amikor Hamilton ellen versenyzett az F3-ban – a Ferrari pilótája szerint már akkor látszott, hogy nagy tehetségről van szó.

„1999-ben Lewis harmadik lett a gokart Európa-bajnokságban. Azt mondták a srácok a csapatomból, hogy róla még sokat fogok hallani” – emlékszik vissza a német. „Én akkor az első évemben voltam, ő a másodikban, és mindannyiunkat lekörözött. Nem volt igazán esélyem, még akkor sem, ha néhányszor együtt álltunk a dobogón.”

„Nyilván több tapasztalata volt, valamint egy fantasztikus autója, de minden körülmények között képes volt teljesíteni. Csak az élpilóták képesek erre egy teljes szezonon át.”

A négyszeres világbajnok elismerően beszélt ellenfeléről, aki előtt jelenleg 14 ponttal vezeti a világbajnoki pontversenyt.

„Lewis extrémgyors, hihetetlenül tehetséges, nem gondolom, hogy nehezére esik, hogy gyorsan vezessen, vagy az, hogy különböző körülményekhez alkalmazkodjon. Ő mindig ott van, de nem legyőzhetetlen.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Force India versenyzője, Esteban Ocon azt mondja, mindent megtesz azért, hogy borsot törjön...

Hozzászólások

( komment)