Vettel: A jó rajt nélkül nehezen tudtam volna nyerni - F1VILÁG.HU

Vettel: A jó rajt nélkül nehezen tudtam volna nyerni

HIRDETÉS
Scuderia Ferrari, Sebastian Vettel,

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, nehéz lett volna megnyernie a Brazil Nagydíjat, ha a rajtnál nem tudja maga mögé utasítani Valtteri Bottast.

Vettel az interlagosi időmérő edzésen néhány századdal alulmaradt a Mercedes pilótájával szemben, így csak a 2. helyről kezdhette meg a vasárnapi versenyt.

A Ferrari versenyzője azonban már rögtön a rajtnál eldöntötte a versenyt: megelőzte Bottast, és végül nyert Sao Paulóban.

„Jól kaptam el a rajt pillanatát, de aztán egy kicsit kipörögtek a kerekeim, szóval azt gondoltam, ’ó, elszalasztottam a lehetőséget’. De Valtteri talán még jobban megszenvedett a rajttal, szóval lehetőségem volt belülre húzódni” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Szerintem egy kicsit megleptem őt, ami nyilván döntő fontosságú volt. A biztonsági autó után pedig 65 körön át padlóig nyomtuk. Mindent beleadtam, hogy elhúzzak egy kicsit, és kontrolláljam a versenyt.”

„Nagyon boldog vagyok, főleg a maranellói srácok miatt, mert nagyon keményen dolgoztak. Kemény néhány hét volt ez számunkra, de jó, hogy most összejött a győzelem, és mindkét autónk dobogós helyen végzett.”

„Szoros küzdelem volt – nagyjából ugyanolyan volt a tempónk. Nehéz volt leszakítani magamról az üldözőbolyt, nagyon keményen próbálkoztam.”

Vettel hozzátette, ha Bottas megtartotta volna az első helyet a rajtnál, nem biztos, hogy nyerni tudott volna.

„Nehéz lett volna megelőzni. Ha ugyanolyan a tempótok, ugyanolyan köröket futtok, nagyon nehéz, mivel nem vagy gyorsabb, és az is kérdés lett volna, hogyan tudom megközelíteni. Szóval a rajt kétségkívül döntő fontosságú volt.”

Hirdetés

Vettel hozzátette, bár alulmaradt a bajnoki küzdelemben Lewis Hamiltonnal szemben, úgy érzi, büszkék lehetnek idei teljesítményükre, hiszen rengeteget fejlődtek 2016-hoz képest.

„Összességében azt gondolom, nagyon pozitív volt az idei év. Senki sem számított arra, hogy ilyen erős lesz a Ferrari. Mi tettük a legnagyobb előrelépést. Sokat beszéltek másokról, de alapvetően mi voltunk azok, akik év elején is ott voltak az élmezőnyben, és év végén is.”

„Egy verseny van még hátra, esélyünk van a győzelemre. Itt most nyertünk is, két autóval dobogós helyen végeztünk. Azt gondolom, rengeteg a pozitívum. Tavaly nem voltunk túl versenyképesek, nem voltunk jók az autó fejlesztésében, és idén sikerült jelentős előrelépéseket tennünk. Még ha el is szalasztottuk a lehetőséget, elismeréssel tartozunk a csapat minden tagjának.”

„Azt gondolom, érezhető, hogy egyre erősebbek vagyunk, szóval remélhetőleg a következő pár évre át tudjuk menteni ezt a formát – nemcsak 2018-ra, vagy a télre. Azt gondolom, a célunk az, hogy a Ferrari ismét domináns helyzetben legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!