Megosztás:

Vettel: Ma győzhettünk volna

Vettel végül negyedikként zárta a nehéz maláj versenyt.
Vettel végül negyedikként zárta a nehéz maláj versenyt. © Scuderia Ferrari

Sebastian Vettelnek, a Ferrari versenyzőjének rendkívül nehéz hétvégéje volt a malajziai: a német két motorcsere és utolsó rajthely után autótöréssel zárt – de értékes pontokat szerzett.

Vettel hamar felzárkózott a pontszerző helyek közé, ezt követően pedig a negyedik pozícióig jutott. Az utolsó körökben még küzdött Daniel Ricciardóval a dobogós helyezésért, de végül nem sikerült számára a manőver, így be kellett érnie a 4. hellyel.

„Nagyon jó volt az autónk, ha elölről indultunk volna, szerintem meg tudtuk volna nyerni. Nyilvánvalóan nem ez történt ma. Úgy gondolom, a verseny nagy részén mi voltunk a leggyorsabbak, de utolsóként kellett rajtolnunk.”

„Nyilvánvalóan azzal, hogy Kimi kiesett, még mielőtt elkezdődött volna a verseny, kemény futamunk volt.”

A futam leintésével Vettel még nem lélegezhetett fel, ugyanis ezt követően is folytatódott számára a balszerencse sorozat: a levezető körön Lance Stroll-lal, a Williams pilótájával ütközött össze, így nem tudott visszagurulni a bokszba.

„Kívülre mentem, hogy gumidarabokat gyűjtsek” – mondta Vettel. „Azt hiszem, Lance ugyanezt akarta csinálni, de nem figyelt, és én már ott voltam. Ezután összeakadtunk – teljesen szükségtelen volt. Azt hiszem, csak nem figyelt.”

„Nem tudom, hogy a váltó sérült-e. Nem az én hibám, ha valaki úgy dönt, hogy felvesz egy kis gumit, és nekimegy az autómnak.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője legyőzte Lewis Hamiltont, és megnyerte a Maláj Nagydíjat...

Hozzászólások

( komment)