Megosztás:

Vettel: Mindent megteszek, hogy Maranellóba kerüljön a bajnoki trófea

A négyszeres világbajnok 2018-ban visszavágásra készül.
A négyszeres világbajnok 2018-ban visszavágásra készül. © Scuderia Ferrari

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel minden követ megmozgat azért, hogy 2018-ban legyőzze Lewis Hamiltont, és visszavigye a világbajnoki trófeát Maranellóba.

A négyszeres világbajnok idén alulmaradt a bajnoki csatában riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben – Vettel elismeri, a Mercedes ásza jobb munkát végzett nála, ő azonban készen áll arra, hogy a következő szezonban revánsot vegyen az angolon.

„A világon csak néhány sportoló szerzett eddig négy világbajnoki címet, ezt pedig el kell ismerni” – mondta a Ferrari versenyzője a Sport Bild című lapnak.

„Ami a szezont illeti, Lewis volt idén a jobb, ezért tudta megszerezni a világbajnoki trófeát.”

„Soha nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. A következő szezonban viszont mindent megteszek azért, hogy megakadályozzam Lewist abban, hogy megszerezze az ötödik világbajnoki címét.”

„A 2017-es az ő éve volt, de 2018 már egy más történet lesz. Minden a nulláról indul majd. Jó úton járunk, és hiszem, hogy 2018-ban ott lehetünk az élen.”

Vettel azt mondja, nem ijedt meg Hamiltontól, és bár tudja, hogy a brit nem méltatlanul szerzett négy világbajnoki címet, úgy érzi, a jövőben is ki tudják majd használni a gyengeségeit – merthogy azok is vannak neki.

„Nem félek Lewistól. Szeretek ellene versenyezni. Ha ugyanis nyersz Lewis Hamilton ellen, arra igazán büszke lehetsz. Mert tudod, hogy az a szint, ahol ez sikerül, az rendkívül magas.”

„Lewis nagyon gyors, és sok mindent ösztönösen csinál. Ő volt a mérce az elmúlt pár évben, és rengeteg erőssége van. Ugyanakkor vannak gyengeségei is, amit idén már sikerült a javunkra fordítani. Jövőre újra meg kell próbálnunk.”

Vettel kifejtette, hisz abban, hogy világbajnoki címhez vezetheti a Ferrarit, és meggyőződése, hogy a következő években sikerül tovább fejlődniük.

„Ha összehasonlítjuk a 2014 végén látott Ferrarit a mostanival, láthatjuk, hogy rengeteg minden történt. A csapat akkor padlón volt, idén viszont újra saját erőnkből tudtunk rendszeresen versenyeket nyerni. Megváltoztunk 2015 óta, és mivel látom, hogyan dolgoznak a srácok a gyárban, tudom, hogy még jobbak leszünk.”

„Jobbnak kell lennünk, és jobbak is leszünk! És természetesen tudjuk, hogy nem Micky egér és Donald kacsa ellen kell harcolnunk.”

1

Bár a vb-címről idén lemaradt, Vettel mégis pozitívan tekint a 2017-es idényre. A négyszeres világbajnok pedig Michael Schumacher 2000-es bajnoki címén felbuzdulva mindent elkövet azért, hogy a világbajnoki trófea ismét Maranellóba vándoroljon.

„Nem volt ez olyan borzasztó év. Sokszor végeztünk dobogón, és hihetetlenül gyors az autónk. Én pedig mindig próbáltam a legjobbat nyújtani. Néha ez összejött, máskor nem. De tanulunk a hibáinkból.”

„A célom továbbra is az, hogy a csúcsra juttassam a Ferrarit. Azt gondolom, varázslatos volna visszavinni a világbajnoki trófeát Maranellóba – ahogy Michael Schumacher tette egykoron. Ő továbbra is rendkívüli inspirációt jelent számomra.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Napra pontosan 9 éve, 2008. november 2-án szerezte első Forma-1-es világbajnoki címét Lewis...

Hozzászólások

( komment)