Vettel: Monza egyedülálló helyszín, nem aggódom - F1VILÁG.HU

Vettel: Monza egyedülálló helyszín, nem aggódom

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Bár csak a 3. helyen zárta csapata, a Ferrari hazai versenyét Monzában, Sebastian Vettel egyáltalán nem volt csalódott a vasárnapi versenyt követően.

Pedig bajnoki riválisa, Lewis Hamilton győzelmének köszönhetően az összetettben is átvette a vezetést – előnye 3 pont a német előtt.

Vettel a monzai versenyen 36 másodperces hátránnyal ért célba a 3. helyen, elmondása szerint azonban a futam második felében komoly problémák hátráltatták.

„Szélesen fordultam az 1-es kanyarban, és szerintem valami eltört” – mondta a német. „A kormány kicsit balra húzott, és a féktávokon nem igazán bíztam az autóban.”

„Márpedig ez a pálya a féktávokról szól, szóval az utolsó körökben nem tudtam olyan tempót autózni, amilyet lehetett volna.”

Vettel úgy véli, a Ferrari Monzában körönként mintegy fél másodperccel lassabb volt a Mercedesnél, ám nem aggódik túlságosan, elmondása szerint ugyanis ez a hétvége eléggé „hullámzóan alakult” számukra.

Mivel a monzai egy egyedülálló versenypálya, a német nem tulajdonít olyan komoly jelentőséget a gyengélkedésnek.

„Ma körönként talán fél másodperc volt a hátrányunk, de nem lehet mindent megítélni. A lemaradásunk miatt nem aggódom, Monza egy különleges hely, és ha megvan az a bizonyos önbizalom, az nagy különbséget jelent.”

„Tudtuk, hogy nehéz verseny lesz, talán arra számítottunk, hogy egy kicsit közelebb leszünk. Nem jó azt látni, hogy ők nyernek, de a harmadik hellyel mindent beleadtunk. Szóval nagyon pozitívak az érzéseim.”

Hirdetés

Bár Vettel elveszítette a vezetést a pontversenyben, meggyőződése, hogy a szezon hátralévő 7 versenyén képesek lesznek harcolni a Mercedesszel.

„Fogalmazhatunk úgy, hogy ez egy rossz nap volt, de tudom, hogy a csapat jó úton jár, és rengeteg minden fog még fejlődni” – magyarázta a német. „Összességében fantasztikus látni, hogy hol tartunk, de tudom, hogy erősek leszünk, szóval nagyon pozitív hangulatban vagyok.”

„Nem aggódom. Tudom, hogy még nagy utat kell megtenni, és sokan állnak mögöttünk, ami nagyszerű érzés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!