Vettel: Nem fogok ujjal mutogatni senkire - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem fogok ujjal mutogatni senkire

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, nem fog ujjal mutogatni az olasz istálló egyetlen tagjára sem az elmúlt időszak műszaki problémái miatt. A német szerint csapatként kell átvészelniük a nehéz időszakot.

A nyári szünet után Vettel még bajnoki éllovasként vághatott neki a 2017-es idény második felének, azóta azonban 59 pontos hátrányt szedett össze Lewis Hamiltonnal szemben.

A német versenyző Szingapúrban már a rajt után kiesett egy baleset következtében, Malajziában és Japánban pedig műszaki gondok hátráltatták.

A Mercedes eközben tökéletesen helytállt, és olyan pályákon tudott nyerni, melyek elvileg nem is feküdtek annyira autójának.

„Lewis és a Mercedes fantasztikus munkát végzett az elmúlt versenyeken. Nekünk gondjaink voltak, ők pedig kihasználták ezt” – nyilatkozta Vettel a Sky Sports F1 televíziónak adott interjújában.

„A két verseny, ami a legtöbbet ártott nekünk, az a szingapúri, illetve a japán volt, ahol nem tudtunk harcba szállni.”

„Ha megbízhatósági gondok vannak, annak mindig oka van. Alapvetően arról van szó, hogy egy csapat mindig tud jobban szerepelni. Vannak területek, melyeken fejlődnünk kell – méghozzá csapatként. Én nem szeretek ujjal mutogatni, nem szeretem azt mondani, hogy ez a te hibád, vagy az ő hibája… Én nem így tekintek erre. Úgy gondolom, csapatként kell átvészelnünk ezeket.”

„Ugyanakkor őszintének kell lennünk, és el kell ismernünk, hogy nem teljesítettünk elég jól.”

Vettel hozzátette, meggyőződése, hogy a Ferrariban megvan a potenciál a világbajnoki címhez.

„Jó úton járunk. Rajtunk múlik, hogy sikerül-e így folytatnunk. A feszültség megvan – beszélni nyilván nem beszélhetek mindenkivel. Jó eredményeket kell szállítanunk, és fontos, hogy mindenki a feladatára fókuszáljon.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!