Vettel nem mondja el, mit nézett a Mercedes autóján - F1VILÁG.HU

Vettel nem mondja el, mit nézett a Mercedes autóján

HIRDETÉS
GP CINA F1/2017

Rendkívül magabiztosan várja a vasárnapi Kínai Nagydíjat a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel.

A négyszeres világbajnok – akárcsak Ausztráliában – a második rajthelyet szerezte meg Lewis Hamilton mögött – a brit versenyzőtől mindössze 2 tizeddel lemaradva.

Vettel a kvalifikációt követően elmondta, azt nem tudja, hogy nyernek-e holnap, az azonban optimizmussal tölti el, hogy az időmérő edzésen folyamatosan javulni tudtak.

„Fogalmam sincs. Ez nagyban múlik majd a holnapi körülményeken” – mondta a négyszeres világbajnok arra a kérdésre, hogy a ’vörös fesztivál’ folytatódik-e Kínában.

„Jelenleg esőfutamra számítunk, de ez változhat, mert az előrejelzések szerint csak 45 százalék az eső valószínűsége. Ami biztosnak tűnik, hogy nagyjából 10 fokkal lesz majd hűvösebb – és már ennek komoly jelentősége lehet.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

„De amit biztosra mondhatok, hogy az autónk rendben van, és elégedett vagyok az időmérős körömmel. Valtterivel [Bottas] talán szerencsém volt. Az utolsó kanyarban elkövettem egy kis hibát, ami 5 századba került, de egészen addig a köröm tökéletes volt.”

„Jó volt látni, hogy a Q1-től a Q3-ig folyamatosan javulni tudtunk, szóval érdekes lesz látni, mit hoz a holnap.”

„Senki sem tudja, mi lesz – az esetleges meglepetések is sokat jelenthetnek, illetve az is, hogy miképp reagálunk ezekre. A legjobbat kell nyújtanunk, és jó döntéseket kell hoznunk.”

Hirdetés

Akárcsak Melbourne-ben, Vettel a sanghaji időmérő után is alaposan szemügyre vette a riválisok autóit. Amikor erről kérdezték, nevetve csak azt mondta, jó volt valami mást is látni vörös versenyautója után.

„Azt nem fogom megmondani, hogy mit néztem! Nagyon figyelnek Stuttgartban, és van egy közvetlen vonaluk Brackley-be – szóval csukva tartom a szám!” – mondta vigyorogva a melbourne-i győztes.

„És lehet, hogy totálisan rossz dolgot néztem… De ha akarom, egész nap nézhetem a saját autómat – szóval érdekes valami mást is szemügyre venni.”

„De lehetetlen bármit is kiolvasni egyetlen elemből, mert egy autónak csak egészben van bármi értelme.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!