Vettel: Nem szállhatunk el magunktól - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem szállhatunk el magunktól

HIRDETÉS

Lassan nem lesznek megfelelő jelzők Sebastian Vettel Szingapúri Nagydíj óta tartó formájára, hiszen Indiában már zsinórban negyedik győzelmét aratta, amivel 13 pontosra növelte előnyét a bajnokságban.


Lassan nem lesznek megfelelő jelzők Sebastian Vettel Szingapúri Nagydíj óta tartó formájára, hiszen Indiában már zsinórban negyedik győzelmét aratta, amivel 13 pontosra növelte előnyét a bajnokságban.

„Hihetetlen érzés volt. A második évben is megszereztem a pole pozíciót és megnyertem a futamot is itt, ez fantasztikus. Ez egy nagyon különleges nagydíj, igazán kedvelem ezt a pályát”- lelkesedett a dobogón a pezsgőbontás utáni első nyilatkozatában Vettel, aki eddig egyeduralkodónak számít Indiában.

„Nagy köszönet jár a csapatnak, nagyon keményen dolgoznak. Vállvetve küzdünk mindannyian – itt a versenyek helyszínén és a gyárban, Milton Keynesben egyaránt”- utalt sportszerűen a remek eredmények mögötti háttérmunkára a címvédő, majd rátért versenye elemzésére.

„Nagyon fontos verseny volt ez számunkra, nagyon élveztük. A rajt szoros volt, Mark (Webber, a csapattárs – a szerk.) egy leheletnyivel talán jobban rajtolt, de aztán egy kicsit később fékeztem, és én fordultam el elsőként.”

„A hosszú egyenesben sikerült meglépnem, ami nagyon fontos volt a pozícióm megtartása szempontjából. Utána az első etapot megpróbáltuk a lehető leghosszabbra nyújtani, miközben igyekeztünk megnyugtató előnyt kiautózni magunknak. A lágy gumik nagyon jól bírták, minden prímán alakult”- folytatta a német, de hamar hozzátette, nem volt minden fenékig tejfel.

„A kemény gumikon a többiek kicsit feljöttek ránk. Marknak nehézségei is voltak ekkor, és pechjére még a KERS-e is elromlott. A riválisaink a kemény gumikon egy hajszállal gyorsabbak voltak. Ezért volt fontos, hogy az első kiállásig megnyugtató előnyünk legyen. Végül tökéletes hétvégét zártunk, nagyon elégedett vagyok.”

„Fontos volt az is, hogy Fernando (Alonso) előtt végezzünk. Ez sikerült, de így sem szabad elszállnunk magunktól, még sok van hátra. Minden verseny döntő lehet. Lépésről lépésre kell haladnunk”- mondta még Vettel, aki bízik benne, hogy lendületük jövő hétvégén Abu-Dhabiban is kitart majd.

A címvédő azt is elárulta, hogy érzékelte ugyan azt, hogy autója alja egy rövid ideig leért az aszfaltra és szikrázott a hajrában, de ez nem volt hatással a kocsi teljesítményére.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!