Vettel: Tökéletes versenyekre lesz szükségem - F1VILÁG.HU

Vettel: Tökéletes versenyekre lesz szükségem

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Hiába az 59 pontos hátrány, Sebastian Vettel nem mondott még le arról, hogy 2017-ben megszerezze Forma-1-es pályafutása 5. világbajnoki címét.

A német versenyző számára kiábrándítóan alakult az elmúlt néhány verseny, hiszen Szingapúrban balesetbe keveredett, Malajziában és Japánban pedig műszaki hibák sora hátráltatta.

4 versennyel a bajnokság vége előtt Vettel hátránya jelentős – 59 pontos – Lewis Hamiltonnal szemben, a Ferrarinál azonban nincs pánik.

„Nagyon elfoglaltak vagyunk, szóval nincs időnk a pánikra!” – mondta a négyszeres világbajnok Austinban.

„Maurizio [Arrivabene – a Ferrari csapatfőnöke] remek munkát végez, mindenkit szinten tart csapaton belül, és előre néz, nem pedig hátra. Az én dolgom pedig az, hogy a pályán olyan keményen nyomjam, amennyire csak lehet.”

„Az esélyeink most kisebbek, mint pár versennyel ezelőtt, de még van sanszunk – és küzdeni fogunk érte. Koncentráltnak kell maradnunk. Nagyszerű autónk van, és megvolt a csomagunk ahhoz, hogy megnyerjük a legutóbbi pár versenyt. Nem jött össze, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudunk győzni a következő futamokon.”

Vettel azt mondja, bár valóban nagy a hátránya a pontversenyben, egyáltalán nem csalódott, hiszen a Ferrari számára a 2017-es idény bőven tartogatott pozitívumokat.

„Eddig kiválóan alakult az idény számunkra. Persze mindig a legutóbbi pár verseny alapján ítélnek meg, és azok nem voltak túl jók. De összességében mi vagyunk az a csapat, mely a legtöbbet fejlődött. Mindenki arra számított, hogy a Red Bull nagyon erős lesz idén, de valójában nem így lett – legalábbis nem az év elején.”

„Az nyilvánvaló volt, hogy a Mercedes erős lesz, de senki sem számított arra, hogy mi ennyire versenyképesek leszünk. Szóval bőven vannak pozitívumok. Még 4 verseny van hátra, nekünk pedig nagyszerű autónk van. Rengeteg potenciál van még bennünk, és csak rajtunk áll, hogy ezt kihasználjuk-e. Rengeteg kiváló ötletünk van a következő versenyekre és a jövőre is. Nagyobb lépéseket akarunk megtenni.”

Hirdetés

„Nekünk kizárólag magunkra kell összpontosítanunk arra, hogy tökéletes versenyeket fussunk mostantól. Ez a célunk. Hogy a többiek mit csinálnak, arra nem vagyok hatással.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!