Vettel: A versenyen erősebbek leszünk - F1VILÁG.HU

Vettel: A versenyen erősebbek leszünk

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Egyáltalán nem csalódott a Japán Nagydíj időmérő edzését követően Sebastian Vettel, noha közel fél másodperccel elmaradt a pole pozíciót megszerző Lewis Hamiltontól.

Vettel a 3. legjobb időt autózta a kvalifikáción, ám miután Valtteri Bottast váltócsere miatt megbüntetik, Hamilton mellől, az első sorból indulhat vasárnap.

A Ferrari versenyzője elismerte, bár a tempójuk nem volt 100 százalékos, úgy érzi, elégedett lehet szombati szereplésével.

„A Q3-ban egy kicsit többet próbáltam elérni, mint amennyi benne volt. Valtteri nem jelentett fenyegetést, szóval kockáztattam egy kicsit, de nem jött be” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Ettől függetlenül elégedett vagyok, ott leszek az első sorban holnap, és legutóbb a rajtom egészen jól sikerült. Az autó egyensúly pedig egyre jobb és jobb.”

„Némi teljesítmény hiányzik, de az autónk jobb lehet a versenyen.”

Bár a Mercedes a legutóbbi versenyeken küszködött autójával, úgy tűnik, Szuzukában ismét jó formában vannak. Vettel ezzel együtt bizakodó, mert úgy érzi, a Ferrari a versenyre megerősödhet majd.

„Nem tudom, milyen lesz a tempójuk. Egy kicsit hullámzóan teljesítenek, múlt hétvégén nem voltak olyan gyorsak, de ezen a pályán visszatértek a normális kerékvágásba.”

„Mi általában erősebbek vagyunk a versenyen, mint az időmérőn, szóval meglátjuk majd, mire megyünk a rajtnál, illetve a futam során.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!