Williams: Nem várunk sokáig Buttonra - F1VILÁG.HU

Williams: Nem várunk sokáig Buttonra

HIRDETÉS

A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams kijelentette, nem várnak a szezon végéig arra, hogy Jenson Button eldöntse, szeretne-e csatlakozni a patinás brit istállóhoz 2017-re.


A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams kijelentette, nem várnak a szezon végéig arra, hogy Jenson Button eldöntse, szeretne-e csatlakozni a patinás brit istállóhoz 2017-re.

A grove-i gárda már korábban is nyíltan elismerte, érdeklődik a világbajnok pilóta szolgálatai iránt, aki 2000-ben épp a Williams színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben.

Noha a csapat szeretné megszerezni magának 2017-re Buttont, Claire Williams elárulta, több jelöltjük van, ezért nem várnak a végletekig azzal, hogy döntést hozzanak jövő évi felállásukkal kapcsolatban.

„A mi kezünkben van a döntés, és nem fogok itt ülni arra várva, hogy Ron Dennis vagy Jenson meghozza a döntését” – mondta a Williams csapatfőnök-helyettese a Press Association hírügynökségnek.

„Nem fogok rájuk várni, mert ez nem a megfelelő hozzáállás egy olyan csapattól, mint amilyen mi vagyunk. Nagyszerű történet lenne, de neki jó döntést kell hoznia a saját érdekében, nekünk pedig magunkat kell kedvező helyzetbe hozni.”

Button nemcsak sebessége és tapasztalata miatt lehet értékes a Williams számára, hanem azért is, mert a csapat az ő érkezésével komoly támogatókat szerezhetne.

„Amikor a kritériumok kerülnek szóba, akkor a tehetséget, a visszajelzésekre vonatkozó intelligenciát, és számunkra, mint független csapat számára a kereskedelmi tényezőket említeném, mint a döntéshozási folyamat meghatározó elemeit. Nem ültethetünk egy ismeretlen versenyzőt az autónkba, az nem fog működni.”

A Williams egyébként a hírek szerint Sergio Pérez szolgálatai iránt is érdeklődik, és bár a Force India szeretné megtartani a mexikóit, ő maga egyelőre még nem hozott döntést jövőjével kapcsolatban.

„Sergio remek munkát végez idén, egy intelligens versenyző, és természetesen ő is olyasvalaki, akit fontolóra veszünk. Csak rövid időre találkoztam vele, de elbűvölő személyiség, nagyon bőbeszédű, szóval kereskedelmi szempontból minden csapat számára értékes lehet.”

Hirdetés

„Szóval természetesen ő is egy olyan versenyző, akit fontolóra veszünk, ha elérhető lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!