Megosztás:

Wolff: Akkor számoljunk, ha már minden biztos

Remek hétvégét zárt a Mercedes Japánban.
Remek hétvégét zárt a Mercedes Japánban. © Singapore GP

Lewis Hamilton megnyerte a Japán Nagydíjat, míg csapattársa, Valtteri Bottas a negyedik helyen zárt a két Red Bull mögött.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff rendkívül boldog, de azt sajnálja, hogy a Ferrari ilyen peches.

„Hatalmas győzelem ez a mai. Hihetetlen, hogy a Ferrari mennyire balszerencsés, egymás után két rossz versenyük is volt.” – kezdte Wolff a Sky Sports-nak.

„Bizonyára szörnyen érzik most magukat a Ferrarinál. Az előző évhez képest nagyon sokat fejlődtek, nagyon gyors az autójuk, de a megbízhatóság még hiányzik.”

A csapatfőnök arra is kitért, hogy a Red Bull autói viszont egyre stabilabbak.

„Nagyot léptek előre. És jó látni, hogy három csapat van az élen, és mindegyikük a győzelemért küzd. Minden jól alakult ma számunkra, de a továbbiakban azt kell néznünk, hogy három csapat vív a győzelemért és a címért.”

Wolff persze beszélt saját csapatáról és futamról is, ami igen kedvezően alakult nekik, de az utolsó körökben azért adódtak problémáik.

„Elég simán mentünk már a futam legelejétől, a gumikkal és a motorral is próbáltunk spórolni, de a végén a virtuális safety car után nem működött megfelelően az abroncs.”

Vettelnek már csak matematikai esélyei vannak a világbajnoki címre, de Wolff nem szeretne ennyire előre menni.

„Akkor számoljunk, ha már minden biztos. Mert lehet egy-két kiesés, és utána minden más irányba megy. Mert ilyen a motorsport.” – tette hozzá.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nem elég, hogy Sebastian Vettel a Ferrari műszaki problémája miatt kiesett a Japán Nagydíjon,...

Hozzászólások

( komment)